2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Weisz Fannival is megmérkőzik Ada az Európa-napon

Weisz Fannival is megmérkőzik Ada az Európa-napon

Sztárok is indulnak az Európa-napi futóversenyen
A tavasz beköszöntével egyre több futó sportol a szabadban, a mentális erőnlét mellett az állóképességet is fejlesztve. Május 8-án, a Margitszigeten megrendezett Európa-napi fesztivál nyitóeseményén, a 12 év – 12 km futáson több ezer futó társaságában olyan hírességek is rajthoz állnak, mint Kovács Áron,  Vajda Attila, Gyarmati Panka, Weisz Fanni, Pintér Adrienn – Ada, valamint Szilágyi Csenge, McMenemy Márk és Józan László.

Május 8-án nagyszabású egész napos fesztivállal ünnepeljük az Európa-napot és Magyarország uniós csatlakozásának 12. évfordulóját. A nap nyitásaként délelőtt 10 órakor Budapest egyik legzöldebb sportkomplexumából, a Margitszigeti Atlétikai Centrumból startol az immár hagyománnyá vált „12 év – 12 km” futóverseny, amelynek 12 kilométeres távja a 12 éves magyar uniós tagságot szimbolizálja, és amelynek útvonala a főváros 12, uniós forrásból megújult létesítményét érinti. A sportprogram mellett egész nap gyerek- és szabadidős műsorokkal, könnyűzenei koncertekkel és EU-s információkkal is várják a Margitszigetre látogatókat. Fellép Rúzsa Magdi, a Mary Popkids, az Ivan and the Parazol, a Jónás Vera Experiment, Kovácsovics Fruzsina és a Rutkai Bori Banda.

A fesztiválra kilátogatók többek között Vajda Attila profi kenussal is találkozhatnak, aki ugyan legtöbbször vízen látható, de a futóedzés ugyanúgy részét képezi a felkészülésének, mint az úszás vagy a konditermi edzés. A sportoló már gőzerővel készül a riói olimpiára, ezért az Európa-napi futáson csak szurkolóként vesz majd részt. „A futás az egyik legfontosabb kiegészítő edzésünk, mert remekül karbantartja és fejleszti az állóképességünket, gyakorolni lehet a gyors és lassú iramváltoztatásokat, és javítja a légzéstechnikánkat is” – árulta el az olimpikon, aki nyáron hetente háromszor 4-5 kilométereket teljesít, de a kocogás a téli edzésprogramjának is jelentős részét képezi. Attila emellett a magánéletében is szívesen húz sportcipőt: többször futott félmaratont, egyszer pedig a maratont is teljesítette.

Pintér Adrienn – Ada ezzel szemben életében először vállalkozott arra, hogy teljesítsen egy 12 kilométeres távot. „Sosem futottam még ennyit. Egyszer voltam hasonló városi futáson, de az csak 6 kilométer volt. Jó az állóképességem, ezért nem izgulok különösképpen, de úgy tervezem, ha mégis elfáradok, majd lelassítok kicsit, és gyönyörködök a város szépségében” – mesélte nevetve a népszerű műsorvezető, aki személyi edzőként is hirdeti az egészséges életmód előnyeit.

Weisz Fanni szintén fontosnak tartja a rendszeres testmozgást, így a napot is mindig sporttal kezdi. „Reggelente egy órát tornázom, és emellett igyekszem minél többféle mozgásformát kipróbálni. Általában az elliptikus gépet használom, de a Margitszigeten örömmel teszem próbára magam 12 kilométeren” – árulta el a siket műsorvezető.

Az Európa-napon szintén startvonalhoz álló snowboard bajnok, Gyarmati Panka nemrég kezdte el a következő szezonra való felkészülését, így elsősorban a fokozatosságra törekszik. „Egyelőre csak rövid távokat futok, de már nagyon készülök a 12 kilométerre. Soha nem vettem még részt ilyen jellegű versenyen, különösen nem ekkora távon, így picit izgulok, hogy fog sikerülni” – vallotta be a világkupa-győztes sportoló, akinek a futáshoz hozzátartozik a zene is. Így szívesen hallgatja futás közben az Európa-napon délután fellépő Ivan and the Parazol slágereit is.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi, együttműködésben a Miniszterelnökséggel, illetve a Fővárosi Önkormányzattal. A programokon való részvétel ingyenes.

Az Európa-napi fesztivál Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1531064390534838/

A 12 év – 12 km futás Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1705925199665888/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…