2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tim dupla győzelemmel vezeti az Octavia Cup-ot

Tim dupla győzelemmel vezeti az Octavia Cup-ot

Az Octavia Cup debütáló hétvégéjét a Hungaroring-en rendezték, ahol két versenyt futott a mezőny, egyet pénteken, majd a főversenyt szombaton. Nagyon nehéz, és küzdelmes első futamon Tim Gábor győzedelmeskedett.

A mezőny egyetlen magyar tagja végig vezette a futamot, de a cseh Tomas Pekar, aki hazája egyik, ha nem a legjobb túraautósa, a célig üldözte az Apex Racing versenyzőjét.

A verseny után a szervezők sorsolással döntötték el, hogy a futam eredménye alapján, hogy sorakozik fel a rajtrácsra a mezőny. A sorsoláson a 8-as számot húzták, ami azt jelentette, az első nyolc versenyző fordított sorrendben sorakozik fel a rajtrácsra.

Tim Gábor így a nyolcadik helyről startolt a szombati főversenyen. Az úgynevezett indy rajtot (gördülő) jól kapta el, és szinte kilőtt a mezőnyből, és harmadikként tudott fordulni az első kanyarban. Már a pálya felső részén sikerült még egy előzés, és máris a második volt. A lengyel Rzepecki-t a második kör első kanyarjában fékezte ki, és megszerezte a vezetést.

Ekkor úgy tűnt, hogy könnyű, magabiztos győzelmet szerez a magyar versenyző, de az autója teljesítményt vesztett, és nem tudta növelni a tempót, majd egy másodperccel rosszabb köröket autózott, mint a nyitó versenyen.

Ezt a cseh Tomas Pekar kihasználta és mint az első versenyen, újra üldözőbe vette Tim Gábort. Azonban, ahogy egy nappal előtte, a második versenyen sem talált fogást, a Hungaroring-et nagyon jól ismerő magyar pilótán, aki így megnyerte a második futamot is.

Tim Gábor ezzel 14 pontos előnyre tett szert az Octavia Cup ponttáblázatán, természetesen vezeti a bajnokság. A sorozat két hét múlva az osztrák Red Bull Ring-en folytatódik.

„Nagyon jó hétvége volt, bár kívülről nem biztos, hogy annak tűnt, de borzalmasan nehéz volt, az egyik legnehezebb versenyek voltak, amin szerepeltem eddig. Végig, az utolsó centiméterig a határon kellett mennem, mert Pekar pokolian gyors volt. Még pénteken, az első versenyen azonos időket tudtunk autózni, szombaton már jó 7-8 tizeddel volt gyorsabb. De valójában nem Ő lett gyors, én lassultam be, mert a csökkent az autóm teljesítménye. Ezt már a kupa mérnökei vizsgálják is. Az autó nagyon jó volt, de ez még csak egy „B” verzió. Az új fejlesztési csomag reméljük a következő versenyre elkészül, és megkapja mindenki. Akkor már nagyobb kanyarsebesség, és nagyobb erő áll majd a rendelkezésünkre. Nehéz lesz a bajnokság, de a csapatomtól nagyon jól felkészített autót kapok, nem aggódom. Nagyon várom már a Red Bull Ring-et, az egyik kedvenc pályám.” – összegezte a hétvégét Tim Gábor.

A bajnokság állása két futam után:

1. Tim Gábor (HUN) 52 pont
2. Tomas Pekar (CZ) 38 pont
3. Michael Vorba (CZ) 30 pont
4. Sebastian Steibel (DE) 18 pont
5. Jaromir Jirik (CZ) 16 pont
6. August Machbett (USA) 16 pont
7. Adam Rzepecki (PL) 16 pont
8. Peter Fulin Jr. (CZ) 10 pont
9. Bohus Sestak (SK) 6 pont
10. Radek Bares (CZ) 3 pont
11. Tomasz Rzepecki (PL) 1 pont
12. Richard Maixner (CZ) 0 pont
13. Dalibor Gondik (CZ) 0 pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek