2022. 08. 18. csütörtök

Ilona
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF

Versenyek után, edzőtáborok előtt

Hétvégén ketten már versenyeztek, hét közepétől pedig jónéhányan edzőtáborba vonulnak  a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói közül.


A tavaly, Magyarországon, középtávon az “Év triatlonosának” megválasztott Hankó Dávid  az Israman elnevezésű nemzetközi középtávú triatlon versenyen állt rajthoz Izraelben. Az Eilat városában megrendezett nagy múltú, meghívásos viadalon a tiszaújvárosi sportoló az előkelő ötödik helyet érdemelte ki, ami azért is dicséretes, mert míg a dobogós amerikai és holland vetélytársak meleg éghajlaton, addig ő a görgő-teremben gyűjthette eddig a kerékpáros kilométereket.
Orosz Gergő Belgiumban, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) cyclocross  szakági világbajnokságán képviselhette hazánkat.  Gergő, aki a 2015-ös magyar bajnoki bronzéremmel érdemelte ki a  junior (U19-es kcs.) válogatott tagságot, élete első világbajnokságát a 64. pozícióban zárta.
A tiszaújvárosi egyesület sportolói közül február 3-tól három héten át a bulgáriai Belmeken-ben, magaslati edzőtáborozáson vesz részt Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor. Az úszásból, futásból, sífutásból és erősítésből álló  felkészülést, melyben két héten  át részt vesz Lehmann Bence és “légiósként” a bajai Karai Botond,  Baráth Tamás irányítja.  Lehmann Bence Bulgáriából egyenesen Dél-Afrikába utazik, ahol a pretóriai edzőközpontban csatlakozik egy, junior világbajnoki érmeseket is soraiban tudó nemzetközi csoporthoz, melynek tagjaként további két hetet tölt határon túli, elsősorban a kerékpározásra fókuszáló tréningezéssel.
Dévay Márk február második felétől két héten át francia klubjával edzőtáborozik, míg Hankó Dávid február 20-tól, szintén tizennégy napig  – több hazai hosszútávos menővel együtt – Spanyolországban gyakorol a szezonra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…

További cikkek