2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Velocipéddel a Duna mentén – 750 km-t teker Hidvégi-Üstös Pál

Velocipéddel a Duna mentén – 750 km-t teker Hidvégi-Üstös Pál

Eddig több mint 350 km-t tett meg és 25 polgármesterrel találkozott az ultrasportoló

2017. július 4. – Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló június 27-én indult el 150 éves velocipédjével Szalkszentmártonról, hogy végigkerekezze a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát. Az esemény egyben beharangozza a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) védnöksége alatt álló „70 maratonnal a Dunáért” kezdeményezést, amelynek célja, hogy a sportoló a Duna teljes hosszának a végigfutásával felhívja a figyelmet a folyó védelmének fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében.

Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló velocipédjével 12 nap alatt 750 km-t teker a Duna magyarországi szakaszának két oldalán, melynek során konzultál a Duna menti települések önkormányzataival a folyóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről.

„6 nap alatt 356 km-t tettem meg és 25 polgármesterrel találkoztam. Nagyon örültem, hogy több polgármester nemcsak az önkormányzati hivatalban fogadott, hanem kerékpárral csatlakozott hozzám vagy éppen kipróbálta a velocipédet. Beszélgetéseink során sok fontos téma, javaslat hangzott el a Dunával és az itt élő emberekkel kapcsolatosan, amelyeket összegyűjtve továbbítok majd a Duna Régió Stratégia soros elnökségéért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium felé” – mondta el az út kapcsán Hidvégi-Üstös Pál.

Hidvégi-Üstös Pál a Külgazdasági és Külügyminisztérium által koordinált Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének céljaira kívánja felhívni a figyelmet azzal, hogy végigfutja a Duna teljes szakaszát. A 3 200 km táv lefutására, amely várhatóan 3 hónapot vesz igénybe, szeptemberben indul. A sportember a tervek szerint október 18-án, a Duna Régió Stratégia Éves Fórumának megnyitására érkezik Budapestre.

Hidvégi-Üstös Pál

Magyar ultrasportoló, aki világszínvonalú, egyedülálló kihívásokat teljesít, ötvözve az emberfeletti sportteljesítményt nemes célok üzeneteinek közvetítésével. Végigúszta és futotta a Tiszát, majd 2000 embert mozgósított egy 15 napos Tiszavölgy Kalandtúra rendezvénysorozat keretében. Az Old Spice Afrika Expedíció során egy nemzetközi csapatot vezetve kerékpározta és futotta végig Afrikát Fokvárostól Alexandriáig, járt Nyugat-Szaharában, futott a Nílusért Szudánban, valamint 2013-ban húszezer kilométeren keresztül járta végig Közép-Ázsiát magyar felfedezők nyomában, fiatal kutatóknak lehetőséget nyújtva terepmunkára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…