2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vasárnap érkezik vissza Budapestre a Drogmentes Magyarországért Maraton

Vasárnap érkezik vissza Budapestre a Drogmentes Magyarországért Maraton

A 42 napos futás után a Drogmentes Magyarországért mozgalom maratonistái 2013. május 26-án, vasárnap érkeznek vissza Budapestre.

Az utolsó kilométereken bárki csatlakozhat a maraton futókhoz, aki egyetért a drogmentesség üzenetével és szeretne egy drogmentes Magyarországot létrehozni. A maratonisták vasárnap 14:00-kor érkeznek meg a Városligeti Gyermeknapra ahol színes programok keretében fogadják majd őket.

A mozgalom nyolc fős csapata április 13-án indult el Budapestről országkörüli útjára, hogy a 2100 km-es út során, 300 települést érintve több ezer fiatalhoz juttassák el a drogmentesség üzenetét. A 42 nap alatt számos drogfelvilágosító előadást tartottak diákoknak és felnőtteknek, melyek végén többen letették a fogadalmat a drogmentes élet mellett, valamint aláírásukkal hozzájárultak a Maraton petíciójához.

Az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalmat magyar szcientológusok hozták létre 2002-ben azzal a céllal, hogy L. Ron Hubbard kutatásait felhasználva hozzájáruljanak a drogmentes Magyarország megteremtéséhez. Ez a program mára Európa legnagyobb civil kezdeményezésű drogellenes mozgalmává nőtte ki magát.

Tevékenységében a Drogmentes Világért Alapítvány által terjesztett Az igazság a drogokokról felvilágosító anyagokat használja. E nemvallásos tevékenységek és anyagok lehetőséget adnak arra, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogjon ebben a kérdésben, és teremtő szándékával megállítsa a drogok terjedését.

A Drogmentes Magyarországért Maraton a mozgás, a sport előtérbe helyezésével kívánja a fiatalokat drogmentes egészséges életre bírni. Így nem csoda, hogy a maratont támogató hírességek között számos sportoló is akad mint például Pulai Imre, Katus Attila, Czanik Balázs, Nick Árpád, Madaras Ádám, Dr. Molnár Tamás, Erdei Zsolt, és Vörös Zsuzsa.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…