2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vasárnap Debrecenben vendégeskedik a MEAFC-Miskolc

Vasárnap Debrecenben vendégeskedik a MEAFC-Miskolc

Október 21-én, vasárnap este a BKG-Príma SE otthonába látogat a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A debreceni vendégjátékra kellő elszántsággal készülnek Drahos Gábor tanítványai.  Ezúttal is a fiatal mestert kérdeztük az összecsapás előtt.

–        Hogyan  töltöttétek ki a legutóbbi, sajnos vereséggel végződött mérkőzés utáni plusz napokat? Szükség volt-e speciális gyakorlásra, egyéni foglalkozásra?

–        Összességében ezúttal sem lehetett panaszom a csapatra, hiszen majdnem a kellő ideig érlelték a meglepetést a MAFC ellen. Az látszik, hogy fizikálisan végig bírjuk a nagy tempót is, a hiányzó koncentrációs rutin pedig  az elvégzett munka révén idővel és fokozatosan majd betoppan.

–        Hogy álltok a sérültekkel, hogy néz ki most a maródiak listája?

–        A csapat nem sopánkodik, mert abban a belső kommunikációban szocializálódik, hogy aki harcra kész, az a pályán megtesz mindent a társaiért, legyen szó ép, vagy sérült játékosunkról. Tóth Viktor sérülése sajnos komoly, így rá hosszú ideig nem számíthatunk, viszont Szepesi és Galló javuló lábai már csak a hivatalos orvosi jóváhagyásra várnak.

–        A BKG-Príma SE otthonában milyen fogadtatásra számítotok?

–        Véleményem szerint a liga legösszeszokottabb csapatához látogatunk, akik jól és eredményesen olvassák egymás mozgásait a pályán. Modern kosárlabdában tudatosan használják erősségeiket, ahol mindenki a saját szerepkörét igyekszik jól megoldani. Külföldi játékosukat lecserélték a napokban, így az új amerikai magasemberük ellenünk mutatkozik be először.

–        Hogyan lehetne a saját javatokra fordítani ezt a derbit?

–        Tovább akarnánk vinni a saját munkánkat azzal, hogy a konkrét taktikai feladatokat minden poszton kijjebb tolnánk. A mezőnysorunkra komoly feladat hárul, ahol kulcskérdés lehet a távoli dobások kordában tartása. A hétközi edzőmeccsen igyekeztünk modellezni pár lehetséges szituációt, amit a folytatásban tovább kell csiszolnunk. A lényeg viszont nekem az, hogy a fiúk ezúttal is a kellő elszántsággal készülnek a BKG elleni mérkőzésre!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…