2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Újabb nemzetközi siker kapujában a Kubalások?

Újabb nemzetközi siker kapujában a Kubalások?

A jelenleg is zajló prágai CEE Cup legjobb 4 csapata közé jutott tegnap a Vasas Kubala Akadémia U19-es csapata, miután 4:1 arányban legyőzte a Hajduk Split ifjú labdarúgóit. Pénteken 16.00 órakor már a döntőbe jutás lesz a tét a Sparta Praha elleni meccsen.

A CEE Cup a régió neves futballklubjai számára szervezett 12 csapatos tehetségkutató torna, amelyen idén Magyarországot a Vasas Kubala Akadémia mellett a Debreceni VSC képviseli.

A kubalások hétfőn délben vívták első mérkőzésüket az FC Slovácko ellen, melyet Kiss Gergő közeli és Varga Szabolcs támadásból indított góljával 2:0-ra nyertek meg.

A szerdai mérkőzés eredménye döntő fontosságú volt, hiszen csak a győzelem lehetett elég ahhoz, hogy Vasas Kubala Akadémia megszerezhesse a csoportelsőséget. A 11:00 órakor kezdődő mérkőzésen a Hajduk Split volt az ellenfél. A magyar fiúk igazán kitettek magukért, félidőben már 2:0 arányban vezettek, a lefújáskor pedig 4:1 volt a gólarány.
Két kapufa után elsőként Katona Bence egyéni akciója, majd Nagyházi Dávid kapura lövése ért gólt. A félidő után Katona egy kipattanó labdát vágott a hálóba, végül pedig Cseke Benjámin 18 méterről szerzett találata tette fel a pontot az i-re.

A kubalás fiúk a meccsek között sem pihennek, edzéseken vesznek részt és sorra látogatják az ellenfelek mérkőzéseit.
Tóth Csaba vezetőedző elmondta: „A horvátok ellen végig a mi akaratunk érvényesült, rengeteg labdát szereztünk a középpályán, aminek következtében szinte számolatlanul alakítottuk ki a helyzeteinket, bár sokáig mégsem tudtunk eredményesek lenni. Elégedett voltam a látottakkal, jól játszottunk, akár még nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk.”
Németh Antal, a Vasas Kubala Akadémia szakmai igazgatója a helyszínen felügyeli a szakmai stáb munkáját. Kiemelte: „ Rendkívül fontos állomás a prágai kupa a csapat felkészülésében. Játékosaink kifejezetten erős nemzetközi mezőnyben ismerkedhetnek meg eltérő futball kultúrájú ellenfelek stílusával, ami a napi edzések mellé hasznos tapasztalatokat ad.”

A hétvégén azonban nemcsak a Prágában játszó ifjakért izgulhatunk. Pénteken játssza első mérkőzését a Vasas Kubala Akadémia U17-es csapata Zsolnán, a 6 csapatos Marek Mintal Cup-on.
A zsolnai tornán való szereplés nagyszerű lehetőséget ad a fejlődésre, hiszen színvonalas környezetben, professzionális körülmények között mérkőznek meg a csapatok egymással.
A kubalások a vasárnapi döntőig összesen 3 meccset játszanak, melyek közül az elsőt pénteken 16.00 órakor épp a házigazda ellen vívják. Kézdi Péter akadémiai koordinátor elmondta, hogy izgalmas, kemény meccsre számítanak, ahol az ellenfél az első perctől támadni fog.

Hajrá Kubala!

A prágai és zsolnai tornákról folyamatosan frissülő információkat a vkla.hu (http://www.vkla.hu/hirek) oldalon talál.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…