2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Újabb emberfeletti rekordot állított fel Rakonczay Gábor

Újabb emberfeletti rekordot állított fel Rakonczay Gábor

Újabb őrületes rekordot állított fel Rakonczay Gábor. Az eddig kétszeres Guinness-világrekorder és többszörös óceánátkelő hajós egy egyszemélyes kajakban evezett végig a Duna teljes magyarországi szakaszán. Az alapvetően 4 napos túrát éjjel-nappal evezéssel 57 óra alatt teljesítette, ezzel új, hitelesített rekordot állítva fel ezen a szakaszon. Gábort a februári időjárás sem kímélte, sőt egyik éjszaka még a kétfokos Dunába is beleesett, de úrrá lett elkeserítő helyzetén is és folytatni tudta a túrát.

 

 

 

 

Extrém körülmények között, dacolva az időjárási viszonyokkal, a jéghideg Dunával, ismét emberfeletti teljesítményt nyújtott Rakonczay Gábor. A sportoló elmondta, az akció sikerében a mögötte álló profi csapat, és a rekordot életre hívó Yettel is oroszlánrészt vállalt.

„Fizikailag és mentálisan is kemény 57 óra áll mögöttem. Első éjszaka Esztergomnál erős oldalszél érkezett, megnőttek a hullámok, ami folyamatosan oldalra mozgatta a hajót. Hajnali 3-kor egy erős széllökés beborított a mindössze 2 fokos Dunába. Kiúsztam a kajakkal a partra, majd visszaültem és leeveztem a következő találkozási pontig. A kísérőbuszban átöltöztem, átmelegedtem, és folytattam az utam. A mögöttem álló profi csapat és a Yettel technikai támogatása nélkül biztosan nem sikerült volna ez a rekord. Amikor elvállaltam ezt a felkérést, azt gondoltam, a Duna egy hosszú és unalmas folyó, ehhez képest végig olyan volt, mint egy akciófilm: folyamatosan figyelni kellett, a folyó tele van meglepetéssel” – mondta friss rekordja után Rakonczay Gábor.

Nem ez volt Rakonczay első extrém kalandja, elmondása szerint egészen kiskorától kezdve ilyen életre vágyott.

„Gyermekkorom óta álmodoztam arról, hogy ilyen kalandokban veszek részt, mindig kerestem a kihívásokat, soha nem voltam ebből a szempontból átlagos. Mostanra ez lett az életvitelem, már nem kell agyalnom rajta, hogy mi legyen a következő nagy vállalkozásom, mert van 4-5 terv a fejemben, csak az a kérdés, hogy melyiket váltsam valóra” – magyarázta Gábor, aki hozzátette, nem a veszély motiválja.

„Természetesen néha én is félek, de amikor már benne vagyok egy szituációban, és felkészülök, akkor átkerülnek a dolgok a veszélyesből a bevállalható kategóriába. Nem a veszély motivál, ha áthajózod az óceánt, nem a vihar miatt hajózol, de tudod, hogy elkerülhetetlen” – magyarázta Rakonczay.

„A hozzám közel álló emberek régóta ismernek, tudják, hogy milyen vagyok. A szüleim is tudják, hogy már gyerekként is kilógtam a sorból. Az első útjaimnál volt izgulás, de ez idővel normális szintre állt be , és természetesen a környezetemnek igyekszem nem a kockázatokat kiemelni” – tette hozzá Rakonczay Gábor.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…