2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Újabb amerikai center érkezett

Cierra Robertson-Warren után újabb amerikai centert igazolt az Aluinvent DVTK. Kaylon Williams tavasszal a női NBA-ben szereplő Los Angeles Sparks edzőtáborába is meghívást kapott, csütörtökön délelőtt viszont már Miskolcon edzett, és hamarosan a 42-es piros-fehér mezben láthatjuk.

Újabb amerikai center érkezett

Az Oklahoma Egyetemen idén végzett Kaylon Williams 1992. október 9-én született, 191 centiméter magas, center pozícióban játszik. Az utolsó egyetemi évében 33 mérkőzésen 12,4 pontot átlagolt 53,4 százalékos hatékonysággal, leszedett 7,1 lepattanót. Az Oklahoma Egyetem történetében a negyedik legtöbb lepattanót szedte, és szintén a negyedik leghatékonyabb mezőny dobás mutatóval rendelkezik.

Az idei WNBA drafton a San Antonio Silver Stars választotta ki, de egy csere keretében a Los Angeles Sparkshoz került.

– Azért választottam a DVTK-t, mert így lehetőségem van rá, hogy egy erős csapatban nagyszerű szurkolótábor előtt játszhassak – mondta el Kaylon Williams. – Úgy hallottam, hogy a magyar bajnokság egy nagyon versenyképes versenysorozat, keményen dolgozó játékosokkal. Az a célom, hogy bajnok és kupagyőztes legyek első profi szezonom végén! Fejlődni szeretnénk a kosárlabda minden elemében, főként a palánktól távoli játékban.

– Azért esett Kaylon Williamsre a választásunk, mert szükségünk volt még egy játékosra, akik a palánk alatt érzi otthon magát, és sok lepattanóval tud hozzájárulni a csapat szereplésééhez – nyilatkozta Maikel López, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. – Biztos vagyok benne, hogy rendkívül motiváltan vág bele a közös munkába, hogy az első profi évében megcsillogtassa képességeit. Azt várjuk tőle, hogy minden területen fejlődjön, és hasznos tagja legyen az Aluinvent DVTK-nak.

A Kay Kay becenévre hallgató játékos szerda éjszaka Cierra Robertson-Warren társaságában megérkezett Miskolcra, és csütörtökön már csatlakozott is a társakhoz, miként a Szerbiából visszatérő Tina Jovanović is.

Szombaton pedig várhatóan mindketten elutaznak Győrbe, ahol 18 órától a CMB Cargo UNI Győr ellen játszik az Aluinvent DVTK felkészülési mérkőzést.

A szakmai stáb először felmérte a kosárlabdázók fizikai állapotát (Fotók: Szabó Krisztián)

Az Aluinvent DVTK kerete
A tavalyi csapatból maradók
Arad Zsófia
Bach Boglárka
Czank Tímea
Horváth Bernadett
Jovanović, Tina
Rasheed Rita
Sikora Emőke
Szécsi Orsolya

Új érkezők
Adamecz Lilla
Gorjanácz Ágnes
Győri Dorottya
Robertson-Warren, Cierra
Williams, Kaylon

Az első csapattal készülő saját nevelésű fiatalok
Kovács Luca
Schmidt Gréta
Vörösházi Jázmin

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek