2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Tour de Hongrie Miskolcon

Miskolc, 2017. 06.26. Magyarország legnagyobb kerékpárversenyét, a Tour de Hongrie-t június 27. és július 2. között rendezik meg, Miskolc kiemelt helyszíne lesz a viadalnak.

A polgármester továbbá kiemelte, hogy az elmúlt években a város nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a régi rossz sztereotípiákat lebontsa Miskolccal kapcsolatban, és egy olyan vonzó, szolgáltató és smart, vagyis okos város képét mutassa, amely vonzó és versenyképes a magyarországi megyei jogú városok között emelte ki továbbá a polgármester.

„Új miskolctapolcai strand, új Diósgyőri vár, megújult belváros, Lillafüredi függőkert és még számtalan látványosság, no meg jobbnál, jobb  helyi, országos és nemzetközi rendezvények várják a Miskolcra látogatókat”- hangsúlyozta Dr. Kriza Ákos.

Miskolc a Tour de Hongrie kilenc évtizede alatt összesen 29 alkalommal volt rajt vagy befutó helyszíne. A harmincadik miskolci szakaszra 2017. július 1-én kerül sor. A városban véget érő táv lesz az úgynevezett király etap.

Eisenkrammer Károly főszervező elmondta, hogy ez lesz a körverseny legnehezebb napja, mert a 180 km-es táv és a hőség mellett a Bükk emelkedőit is le kell győzniük a versenyzőknek. A mezőny Szirma felől érkezik a városba, 16:00 óra körül áttekernek a Szent István téren a célkapu alatt, és Lillafüred irányába indulnak tovább. A Mexikóvölgyi úttól induló emelkedő Bükkszentlászlótól válik igazán izgalmassá.

„A szerpentin kellemes kirándulásra is alkalmas lehet, de ezen a napon a 180-200-as pulzussal tekerő bringás hősöknek lehet szurkolni. 16:30 körül érdemes lesz felmenni akár bringával, akár más módon Bükkszentkeresztre, mert öldöklő küzdelem várható a hegyi hajrán megszerezhető pontokért”- nyilatkozta a Tour de Hongrie főszervezője. A helyezéseket eldöntő sprintre 17:30 körül kerül sor a Kálvin János úton.

 A versenyhez kapcsolódóan Miskolc legnagyobb bringás buliját szervezi a város július 1-jén, 14.00 órától a Szent István téren. Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos elmondta, a rendezvény ötletét a Tour de Hongrie a miskolci király szakasz befutójának eseménye adta. A városban egyre többen közlekednek kerékpárral. Ma már teljesen természetes, hogy sokan nemcsak hétvégén veszik elő a kerékpárokat, hanem munkába, bevásárolni vagy épp ügyeiket intézni is ezt a közlekedési eszközt választják. De önállóan szerveződő, kis közösségek is együtt bicikliznek, felfedezve Miskolc és gyönyörű környezetének könnyebb, nehezebb szakaszait.

Ezeket a közösségeket is megszólítva, Miskolc olyan eseményt varázsol a Tour de Hongrie befutója mellé, mely szinte minden elemében kapcsolódik a kerékpározáshoz. Legyen szó különleges, még sosem látott bringákról, ügyességi játékokról, nagyszabású közös bringás aerobicról, vagy éppen jótékonyságról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…