2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tour de Hongrie miskolci befutó – forgalomkorlátozások
tur

Tour de Hongrie miskolci befutó – forgalomkorlátozások

Tour de Hongrie miskolci befutó – forgalomkorlátozások, változások a parkolási rendben és a közösségi közlekedésben július 1-jén

A Tour de Hongrie által érintett miskolci útvonal:

A mezőny Miskolc Szirma városrészen keresztül lép be Kistokaj irányából Miskolcra.

Miskolci utca-Kisfaludy utca–Miskolcon balra Vörösmarty utca – Uitz Béla utca – Kálvin János utca – ÁTHALADÁS A CÉLVONALON – Petőfi Sándor utca – Kiss Ernő utca – balra Vasgyári út – Gózon Lajos utca – jobbra 2505-ös út (Gózon Lajos utca) – Mexikóvölgy utca – Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt-Hollóstetó-Lillafüred.

Vadas Jenő utca – Hegyalja út – körforgalom – Hegyalja út – jobbra Kökény utca – balra Bartók Béla utca – Tokaji Ferenc utca – jobbra Ferenczi Sándor utca – balra Szervezet utca – Muhi utca – 2505-ös út – balra Gózon Lajos utca – balra a vasúti átjáró előtt Gózon Lajos utca – jobbra Vasgyári út – jobbra Kiss Ernő utca – Geró János utca – Petőfi Sándor utca – jobbra Rácz György utca – balra[VT1] Kálvin János utca – jobbra Papszer utca – Mindszent tér – balra Szemere Bertalan utca – balra Uitz Béla utca – Kálvin János utca – CÉL

A kerékpárosok áthaladásának időpontjában a verseny útvonalában lévő kereszteződések, várhatóan 10 perc időtartamban kerülnek lezárásra. A lezárásokra 15:30 és 17:30 között kell majd számítania a miskolciaknak.

Ezen a napon 12.00 és 19.00 óra között az Uitz Béla utca – Kálvin János utca – Toronyalja utca, továbbá a Szemere Bertalan utca – Meggyesalja utca (Bartók Béla tér) esetében teljes útzár lesz.

Változik a parkolási rend is, hiszen egyes parkolók esetében lezárás, több, a versennyel érintett utca tekintetében pedig, a kerékpárosok és a miskolciak gépjárműveinek védelme érdekében, az utcák mindkét oldalán parkolási tilalom lesz reggel 6, és este 6 óra között, melyekre közlekedési táblák is felhívják majd a figyelmet:

A Petőfi Sándor utcán, Bartók Béla tértől a Nagyváthy János utcáig, Kökény utca egy szakaszán a Bartók Béla utcáig, a Bartók Béla utca teljes hosszában, Tokaji Ferenc utca egy szakaszán a Ferenczi Sándor utcáig, a Ferenczi Sándor utcában a Tokaji Ferenc utcától a Szervezet utcáig, a Szervezet, a Muhi és Papszer utcák teljes hosszában, A Mindszent téren a Csengely utcában a Szemere utcáig, és a Szemere utcában a Mindszent tértől az Uitz Béla utcáig.

Július 1-jén reggel 6 óra és 21 óra között nem lehet majd parkolni a Szent István téri parkolóban, a Bartók Béla téren, a Városház téren és a Hunyadi János utcában a Dayka utcától a Városház térig.

 

A forgalmi változások az MVK Zrt. alábbi autóbuszvonalain érintik a járatok közlekedési menetidejét: 1; 3; 3A; 4; 5; 9; 14; 15; 19; 20; 21; 28; 29; 290; 30; 31; 32; 34; 35;38;43; 44; 68; 69; Auchan1;ZOO

A villamosok közlekedését a kerékpárverseny nem érinti, így aki teheti, autóbuszok helyett válassza ezt a közlekedési módot. Július 1-én 15:00-19:00 óráig az MVK Zrt. bármilyen egyvonalas bérlettel lehetővé teszi az utazást a villamosokon, ezzel is megkönnyítve az egyébként busszal közlekedők eljutását is. Részletes információ június 27-től az mvkzrt.hu, illetve a facebook.com/mvkzrt oldalon olvasható.

A kerékpárosok 50-70 km/órás sebességgel közlekednek, ezért a szervezők kérik, vigyázzanak saját és a sportolók testi épségére is!

 

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miskolci útvonala

tur


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…