2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Tornyi Barnabás: Tovább drukkolok

Tornyi Barnabás: Tovább drukkolok

Tornyi Barnabás: Tovább drukkolokLehetőséget adott a DVTK, hogy a hét közben távozott edzője saját szavaival vázolhassa a történteket a nyilvánosság előtt. A klub az elhangzottakat nem kívánja kommentálni – olvasható a dvtk.eu honlapon.

Keserűen, csalódottan és indulatosan beszélt az itt töltött alig több mint három hónapjáról a napokban posztjáról távozott szakvezető. A szakember, mint ismeretes, több napnyi egyeztetést követően szerdán jutott közös megegyezésre a klubvezetéssel, ami nyomán felállt a kispadról, hogy helyét Tóth Lászlónak. Nos, épp az eddigi sportigazgató, a Pápa elleni derbin diósgyőri vezetőedzővé avatódó volt kolléga szerepelt Tornyi Barnabás mondandójában legtöbbször, mint olyan tényező, akinek jelenléte, munkája, ennek következtében pedig kettejük viszonya okául szolgálhatott az elhidegülésnek. A januárban Katarból hazatért tréner ugyanis másodsorban a szakmai és vezetői stábban uralkodó – szerinte – áldatlan állapotokat nevezte meg a kudarc okaként.

Mint a hivatalos klubhonlapon olvasható, Tornyi Barnabás csütörtökön a klubházban kapott lehetőséget, hogy saját álláspontjáról a helyi sajtó képviselőit tájékoztassa. A sikertelen tavaszi „menetelésre” adott magyarázata elsősorban arra vonatkozott, mint többször megismételte: a lényeg, hogy ővele a kispadon a DVTK nem tudott pontokat érően eredményesen szerepelni a szezon eddig lezajlott részében. „Az eredménytelenséget magamnak köszönhetem – fogalmazott. – Az első négy forduló borzalmasan nehéznek ígérkezett, de akkor sem gondoltam volna, hogy nulla ponttal zárjuk ezt az etapot. Ilyen még nem fordult elő edzői pályafutásom során.”

Ugyanakkor hangsúlyozta, biztos volt benne, hogy a munka gyümölcse beérett volna, ha hagyják tovább dolgozni, és sajnálja, személyes drámaként éli meg, hogy erre nem kapott módot, sosem tudhatja már meg, végül bentmaradást ért volna-e 2010-es miskolci edzősködése. Szavaiból kiderült, és ezt erősítette meg a vele együtt a kispadról felálló Hagymási Zoltán pályaedzői is, munkatársával együtt úgy érzik, olyanfajta profi szemléletet igyekeztek bevezetni diósgyőri munkálkodásukban, amire nem volt kellően vevő a DVTK – feletteseik sem, talán játékosaik sem. Tornyi Barnabás hozzátette: marad Miskolcon, addig mindenképp, hogy volt csapat hátralévő mérkőzéseit megtekinthesse és drukkol, hogy a kudarcszéria ellentettjébe forduljon mihamarabb. Eddigi közelebbi munkatársai közül egyébként méltatta Veréb György és Benczés Miklós közreműködését is.

 

– Tornyi Barnabást edzőnek igazoltuk Diósgyőrbe, nem pedig azért, hogy a klub működését értékelje – reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra a délután folyamán Tóth László. A hallottak részleteit illetően annyit mondott a honlapnak: azokkal nem kíván érdemben foglalkozni.

Hasonlóképp nyilatkozott az ügyben Nagy Béla ügyvezető is, mondván, számára most csakis a hétvégi mérkőzés a fontos, „előre tekint”, még mindig nem feladva a reményt, és túllépve mindazon, ami eddig akadályozta a csapatot a sikeresebb szereplésben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…