2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • VIP autó a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágában
VIP autó a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágában

VIP autó a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágában

VIP autó a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági SzakágábanAz idei, körpályás gyorsasági autóversenyek öt országos bajnokságban  teljesednek ki, amelyeken az MNASZ Gyorsasági Szakágának köszönhetően, minden alkalommal elindul egy VIP versenyautó.

A külön erre a célra felajánlott versenyautó pilótája, valamely magyar közéleti személyiség vagy híresség lesz. A mai napon, a résztvevők a versenyzői licensz megszerzésén fáradoznak, amely egy elméleti oktatásból és vizsgából, majd egy gyakorlati oktatásból, illetve vizsgából áll. Öt Országos Bajnokság alkalmával, öt különböző személyt indít a szakág, teljes értékű versenyzőként. Ez azt jelenti, hogy a versenykiírásnak megfelelően, az alkalmassági vizsgák teljesítését és az edzéseket követően, 100%-os versenyzőként állnak rajtvonalhoz. A versenypályán nem részesülnek kivételezett pozícióban, saját tudásuk és képességük szerint fognak versenyezni, kizárólag annyi támogatással, amennyit a versenyzők kapnak.

A résztvevők a mai napon szembesülnek először egy autóversenyző teendőivel, kihívásaival. Az adminisztráció, az elméleti oktatás és vizsga után, megkezdődik a gyakorlati oktatás. Először a versenyautó belsejével, kezelőszerveivel ismerkednek meg, majd kimerészkednek a versenypályára, hogy elsajátítsák a versenyzés gyakorlati alapjait. Ekkor már versenykörülmények között róják a köröket, arra törekedve, hogy urai legyenek az általuk vezetett versenyautónak, megtalálják az ideális kanyarodási íveket, sebességeket, féktávolságokat a pályán, továbbá elsajátítsanak néhány versenyzői fortélyt is.

A versenyzői lincensz megszerzése közben, az alábbi öt helyszínen és időponton osztoznak a VIP versenyautó pilótái:

VIP autó a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágában VIP autó a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágában

Gyorsasági Országos Bajnokságok 2010.

Material Kupa

Hungaroring (HU)

2010. április 30. – május 2. (Péntek, Szombat, Vasárnap)

Pannónia-Ring Tavaszi forduló

Pannónia-Ring (HU)

2010. május 28-30. (Péntek, Szombat, Vasárnap)

 

 

Slovakia-Ring Futam

Slovakiaring (SK)

2010. június 26-27. (Szombat, Vasárnap)

 

 

Pannónia-Ring Őszi forduló

Pannónia-Ring (HU)

2010. augusztus 27-29. (Péntek, Szombat, Vasárnap)

 

 

Gyorsasági OB

Salzburgring (A)

2010. szeptember 24-26. (Péntek, Szombat, Vasárnap)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek