2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Top 5 a cél Miskolcon!

A hétvégén a 23. Miskolc Rallye-val, 5 hónapos szünetet követően kezdetét veszi a Magyar Rallye Bajnokság. Az első osztály elit kategóriája, azaz a 2-es géposztály igen csak megerősödött a holtszezonban, hisz pénteken a népkerti salakmotor stadionba nem kevesebb, mint 16 R5-ös autó sorakozik majd fel a prológ rajtjához. A mezőnyben természetesen ott lesz az S-Motorsport Skoda Fábia R5-vel a Vincze Ferenc – Bazsó Attila kettős is.

A fiatal szécsényi pilóta tavaly még egy Mitsubishi Lancer EVO IX-vel végzett az abszolút negyedik helyen a borsodi futamon, és egy ilyen kezdéssel akár az idei esztendőben is kiegyezne.

„A tavalyi eredményünk nem volt rossz, sőt ahhoz képest, hogy a második napot betegen versenyeztem végig, szerintem kifejezetten jónak mondható. Az a negyedik pozíció egy szép eredmény volt és a helyi erőket is sikerült megszorongatni, de a verseny végére az R5-ös autóktól jócskán kikaptunk. Ha az idei évben ezt a negyedik helyet meg tudnánk ismételni az új autóval, szerintem maradéktalanul elégedettek lehetnénk, és nem lenne okunk panaszra. A csapattal arra jutottunk, hogy a Miskolc Rallye-n nem mindent beleadva próbálunk közlekedni, hiszen még szokjuk az autót, éreznünk kell még a Fabia határait. A saját, gyors tempónkat szeretnénk autózni, de mindenképp biztonságos keretek között. A vasárnap esti célban majd meglátjuk, hogy ez mire volt elég, de az első ötben azért szeretnénk odaférni.”

A pénteki prológot követően, az első nap 12:19-kor veszi kezdetét a száguldás a borsodi pályákon és a szombati nap végén még a lámpasorok is felkerülnek majd a versenyautókra. Vasárnap pedig egy maratoni hosszúságú nap fog következi, összesen 170 gyorsasági kilométert teljesít majd az ORB mezőnye, olyan klasszikus szakaszokon, mint Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt, Garadna – Mályinka, Kánó – Imola – Ragály, vagy éppen Lyukóbánya – Parasznya. Egy szó, mint száz, egy rettenetesen nehéz és összetett verseny lesz a szezonnyitó Miskolci futam.

„Így van! A kánói szakaszon például még soha sem versenyeztem. Ez egy fekete ló számomra, bár néztem már róla belsőkamerás felvételeket. Tempós, dobálós gyorsaságinak tűnik, azt nem tudom, hogy milyen lehet az út minősége, majd a pályabejáráson kiderül. Minden esetre nem tűnik egy egyszerű feladatnak. Mályinkán a vasárnapi irányból szintén nem autóztam még. Tavaly a szűk részen mentünk lefelé, az egy nagyon nehéz szakasz volt, ott kaptunk is jócskán a helyi pilótáktól. Ott szedtük össze a hátrányunk jelentős részét, így azt mondom, hogy talán ez a gyors lesz a vízválasztó idén is. Aki jól teljesít Mályinkán és tudja hozni a többi szakaszon is ezt az elég jó szintet, akkor annak a párosnak lehet esélye a győzelemre. „

Hajósi Miklós

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek