2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tokió 2020 – Siklósi Gergely ezüstérmes – NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Tokió 2020 – Siklósi Gergely ezüstérmes – NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

A kardvívó Szilágyi Áron szombati sikerét követően vasárnap a párbajtöröző Siklósi Gergely a második helyen végzett a tokiói olimpián, így megszerezte a magyar küldöttség második érmét.

A BHSE világelső és vb-címvédő vívója a döntőben némi meglepetésre 15-10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól.
A 23 éves Siklósi egész nap felszabadultan vívott, a kínai Tung Csao, a marokkói Husszam Elkord és a címvédő dél-koreai Park Szang Jung legyőzése után az elődöntőben magabiztosan verte az olasz Andrea Santarellit is. A jelentős nemzetközi eredménnyel nem rendelkező, 24 éves Cannone először a venezuelai Limardo Gascont, majd a holland Verwijlent és az orosz Szergej Bidát, a legjobb négy között pedig az ukrán Igor Reizlint győzte le.
A pást eredményjelzőjének meghibásodása miatti várakozás Siklósit zavarta meg jobban, nála jóval alacsonyabb ellenfele kétszer is gyorsan eltalálta őt, de aztán az első három perc vége előtt egy parádés tussal 4-4-re egyenlített. A folytatásban a vezetést is sikerült átvennie, de mint később kiderült, 6-5-nél volt utoljára nála az előny.
Az úszok is elkezdték az érmes küzdelmeket, ám ebben a sportágban vasárnap nem termett babér a magyaroknak, pedig női 400 méter vegyesen a címvédő Hosszú Katinka is érdekelt volt. Ezúttal azonban be kellett érnie az ötödik hellyel, a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória ugyanebben a számban hatodik lett. A férfi 400 méter vegyesen Verrasztó Dávid jó úszással negyedik volt. A férfi 4×100 méteres gyorsváltó hatodik idővel került fináléba, míg Késely Ajna 10. lett 400 méter gyorson, és lemaradt a döntőről.
A légpuskás Péni István, valamint a női cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában Pupp Réka egyaránt ötödik lett.
A tornász Kovács Zsófia a selejtezőből bejutott a jövő csütörtöki, 24-es egyéni összetett döntőjébe.
Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a hétfőről előrehozott negyeddöntőben futamában második volt, így készülhet a szerdai elődöntőre.
Két csapatsportban, férfi vízilabdában és a női kézilabdában minimális vereséggel kezdtek a magyarok. A pólósok 10-9-re kaptak ki a görögöktől, míg a kézisek 30-29-re a franciáktól.
A teniszező Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a lengyel Hubert Hurkacz elleni első fordulós mérkőzésétől.
A vitorlások közül Laser Standardban Vadnai Benjamin első futamában hetedik lett, a második kört elhalasztották. MTI

Fotó:Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron mutatja az aranyérmét a sajtótájékoztatón, miután ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött. MTI/Illyés Tibor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…