2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Több mint 100 magyar gyerek leshette el az olasz labdarúgás trükkjeit

Több mint 100 magyar gyerek leshette el az olasz labdarúgás trükkjeit

A futball szeretetéről, az önfeledt játékról, ugyanakkor a kitartásról, a technikai alapok elsajátításáról szólt ismét az elmúlt öt nap több mint száz 10-14 éves gyereknek a 3. CIB Italia Focitáborban. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is tapasztalt olasz edzők irányították a gyerekek számára teljesen ingyenes foglalkozásokat, a hangulatot pedig két freestyler focista fokozta, akik hihetetlen trükköket mutattak be a résztvevőknek. A tábor legtehetségesebb három fiatalja ezúttal is Olaszországban folytathatja az edzésprogramot, ahol akár karrierjüket is tovább építhetik.

A CIB Italia Focitábor válogatott olasz futballsztárokat, köztük korábbi világbajnokokat vonultat fel a kezdeményezés életre hívása óta. Olaszország férfi futballválogatottja eddig négyszer nyert világbajnokságot, a Serie A pedig az egyik legerősebb és leghíresebb világszerte. Az országban mindig is nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlásnevelésre, így nemcsak országhatáron belül, hanem azon kívül is gyakran tartanak olasz trénerek kurzusokat, igazi tehetségeket adva a nemzetközi labdarúgásnak.

A magyarországi focitábor nagy lehetőség a hazai focistapalántáknak, hiszen olyan technikákat és módszereket sajátíthatnak el, amelyek köztudottan a világ élvonalába emelik az olasz labdarúgást. Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikáció és PR vezetője hangsúlyozta: „A kezdeményezéssel szerettünk volna olyan tehetségeknek lehetőséget biztosítani, akik nem feltétlenül tudnának részt venni egy ilyen szakmai színvonalú edzésprogramban. A tábor ennek megfelelően teljesen ingyenes a résztvevő gyerekeknek.”

A harmadik alkalommal megrendezett táborban idén is 10-14 éves lányok és fiúk teljesen ingyenesen vehettek részt, ezúttal 103-an a CIB Bank támogatásával. A gyerekeket a Magyar Diáksport Szövetség választotta ki a Labdarúgó Diákolimpia® versenyzői közül. A tábor három legjobbja Covercianoban, az Olasz Labdarúgó Szövegség sportkomplexumában folytathatja a tréningprogramot, ahol többek között edzőmeccseket játszanak, meglátogatják az olasz futballmúzeumot, és elmennek egy Serie A mérkőzésre is. A három szerencsés a családtagjával közösen utazhat Olaszországba.

A labdarúgást odaadással, szenvedéllyel, eltökéltséggel és maximális elkötelezettséggel lehet csak játszani. A trénerek azonban fontosnak tartják, hogy a gyerekek megtanulják az alapokat, hiszen tisztában vannak vele, hogy a technikai tudás nagyon fontos egyes helyzetekben. Ehhez kapcsolódóan tartott bemutatót két világhírű freestyler focista, a világbajnok Swann Ritossa és az Európa-bajnoki harmadik helyezett Anastasia Bagaglini.

„A freestyle ugyan a szórakoztatásra épül, de a technikai tudás elengedhetetlen, így az alapok nagyon fontosak. Mindig öröm azt a sok csillogó szempárt látni, amely körbevesz egy-egy ilyen találkozó során. Boldoggá tesz, amikor azt látom, hogy a gyerekek maguk is megpróbálkoznak egy-egy mozdulatsorral, amelyet korábban esetleg tőlem láttak” – mondta Swann Ritossa, aki maga is alapítója két olaszországi focisulinak.

A tábor ideje alatt a gyerekeket immár harmadik alkalommal a Generali biztosította. A sportolás során csonttöréssel vagy ficammal járó balesetek nemcsak az esetet elszenvedők, hanem az egész család életét megnehezíthetik, illetve jelentős pluszköltséggel járhatnak. Ezeken a terheken enyhíthet egy széleskörű biztosítás, melyet most is a Generali nyújtott minden tehetséges táborozó focistának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek