2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tircs Gergely legyőzhetetlen volt az első Tiszaújváros Warrior-on -1

Tircs Gergely legyőzhetetlen volt az első Tiszaújváros Warrior-on -1

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai első, INNO-COMP Napjának első sportos  programja rögtön egy abszolút újdonság, a Tiszaújváros Warrior ügyességi verseny volt. A hatalmas érdeklődéssel kísért esemény abszolút győztese a miskolci tűzoltóságot erősítő Tircs Gergely lett. A lakosság számára megrendezett futóeseményen 902-en gyűjtötték be a teljesítésért járó első tombolaszelvényt.

A Tiszaújváros Warrior előfutamaira 26 sportember szerzett indulási jogot. A Bethlen Gábor utcán megépített versenypálya 10 nagyon komoly akadályból állt. A pároscsaták tétje nem volt más, mint az egyebek mellett óriás csúszdát, függeszkedő-folyosót, tűzoltó-létrát, négyfalat, vizesmedencét, zsákpakolást és kúszófolyósót is tartalmazó pálya minél gyorsabb leküzdése után a  továbbjutás. A győztesek egyenes ágon jutottak tovább a legjobb 16 közé, míg a vesztesek abban reménykedhettek, hogy idejük a legjobb három között lesz, ami szintén továbbjutást ért.

A  második kör tétje már nem volt más, mint az, hogy a következő sorozatban újra rajthoz szólítsák a győzteseket. Az előcsatározások során 1:18 perccel legjobb időt elérő Tircs Gergely miskolci tűzoltó a legjobb nyolc közé is gond nélkül jutott be.

Az előfutamok és a döntő között a Nagyhét hagyományos lakossági programját, a futást tartották meg. A Hotel Civis Phőnix elől   sportember lódult neki, hogy begyűjtse a teljesítésekért járó első sorjegyet. A 2 km-es távot, melyet a hétvégi világkupa kerékpáros pályáján jelöltek ki a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai, a 902 tagú mezőnyben maga mögött hagyta  jó néhány munkatársával Torma Péter, a nap névadó támogatójának, az Inno-Comp Kft.-nek az ügyvezetője is. Szép számmal voltak jelen a MOL Petrolkémia Nyugdíjas Klubjának tagjai is. A  rajt előtt a Kábítószer Ellenes Fórum munkatársai fehér luftballonokat engedtek fel a levegőbe, ezzel is felhívva a figyelmet a tudatmódosító szerek mellőzésére.

A legjobb nyolc férfi Warrior-indulót felvonultató folytatásban is feleződött a mezőny, egészen addig, amíg elérkeztek a legjobb kettőig. Az abszolút győztesnek így további 3 futamot kellett megnyernie. Első párban Tircs Gergely és kisebb sérülése ellenére a versenyt folytató Balla József csapott össze. Tircs Gergely 1:22 perccel jutott a legjobb négybe. A második párban Kapusi Zoltán és Kántor László csapott össze, nyert az előbbi versenyző. A harmadik csata résztvevői Bajnok László és Mészáros Szilveszter volt, ahol Bajnok léphetett tovább. Utolsó párként Berkes Viktor és Juhász Ákos Zoltán mérkőzött meg egymással, utóbbi bizonyult a jobbnak.

Az első elődöntőben Tircs Kapusinál is gyorsabban teljesített. A másik elődöntőbe Berkes Viktort és Bajnok Lászlót szólították, nyert Berkes, így ő lett a kihívója Tircs Gergelynek.

Az abszolút döntő előtt a legjobb két nő is összecsapott. Izgalmas perceket követően Báncs Eszter Brigitta nyert és gazdagodott 50 ezer forintos ajándékutalvánnyal.

Berkes Viktor és Tircs Gergely mindent eldöntő összecsapása jelentette az utolsó és legizgalmasabb „meccset”. Az első Tiszaújváros Warrior győztese, és a 250 ezer forintos vásárlási utalvány birtokosa Tircs Gergely lett. A finálé fináléja után az Exathlon Hungary két döntőse, Mischinger Péter és Kása András csapott össze egymással.  Kettejük győztese Tircs Gergellyel, vesztese Berkes Viktorral szupermeccselhetett. Nos, a remek napot kifogó Tircset Mischinger sem tudta megállítani. Berkes Viktor pedig Kása Andrásnál bizonyult jobbnak.

Hivatalosan is megnyitották

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét hivatalos megnyitó ünnepségét a Főtéren tartották meg, ahol elsőként Lehmann Tibor főszervező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója, egyben a hazai világkupa és junior Európa-kupa versenyigazgatója, valamint Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, megköszönve a város, az önkormányzat, az intézmények, a társszervek, a támogatók és a rendezői csapat segítségét, áldozatos munkáját. Tiszaújváros nevében dr. Fülöp György alpolgármester lépett a mikrofonhoz, aki  megnyitó beszédében elmondta, van egy mottója a településnek, ami nem más, mint „Érezd magad otthon!” – Ezt kívánom minden kedves vendégünknek és természetesen a helyieknek is – hangsúlyozta a Szervező Bizottságban önkormányzati összekötőként tevékenykedő városatya. – Mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk az eseményekre. Legyünk minél többet együtt és ünnepeljünk, hiszen ez a sorozat városunkban a triatlon ünnepe. Köszönöm a rendezők hatalmas erőfeszítéseit, köszönöm a Márkus-család elhivatottságát. Éljen Tiszaújváros! Hajrá triatlon!

A Nagyhét zenei alaphangulatát az EDDA együttes tagjai adták meg. A Dísztéren összegyűlt többezres tömeg bizony jó néhányszor becsatlakozott a jól ismert rock-számok éneklésébe.

A csütörtöki folytatásban

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 11-i, MERAXUS Napján 10 órakor kezdődik és 15 óráig tart a Tisza Média Kft által szervezendő Pom-Pom gyermekrendezvénysorozat. 15 órától, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal előtt sakk snellverseny várja a vállalkozó kedvűeket. A 2×5 perces mérkőzések résztvevői is megkapják a hétvégi sorsoláson értékes ajándékokat érő tombolaszelvényeket, csakúgy, mint a  19 órakor induló 4 km-es kerékpározás résztvevői.

A napot a magyar pop zene ikonjai, a Neoton Família tagjai zárják majd a Főtéren.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek