2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tim Gábor ötödik a Slovakiaring Autoshow-n

Tim Gábor ötödik a Slovakiaring Autoshow-n

Miután Tim Gábor idén 5 futamgyőzelemmel, megnyerte az idén indult RCM CUP márkakupát, ezzel együtt a sorozat fődíját is, melynek értelmében 2015 januárjában indulhat a Dubai 24 órás versenyen. Azonban nem csak a sorozat rendezőitől kapott „ajándékot” az immár háromszoros bajnok, a csapata és támogatói is meglepték. Az Apex Racing garázsában nemrég elkészült egy újabb Suzuki Swift S1600 versenyautó, mely nem pályára, hanem rally-ra lett felkészítve.

A hétvégén a Slovakiaring-en rendezték az Autoshow elnevezésű rally versenyt, Tim Gábor navigátor társával, Timár Tamással indulhatott az új autóval, mely egyben az autó első éles tesztje is volt.

A páros már több amatőr versenyen indult, összeszoktak már, de az autó idegen volt, ráadásul a pálya egy része murvás volt, melyen Gábor még nem vezetett.

A verseny négy, egyenként 11,3km-es szakaszból állt, melyet a versenypálya belső területén alakítottak ki. A pálya igen szűk, és gyors volt, alagutat, ugratót is tartalmazott, de voltak igen lassú, ügyességi részek is.

A négy szakasz alatt a páros folyamatosan gyorsult, ugyan elspórolták az elejét, a nap végére belejöttek, és az élmezőny idejét autózták már. Végül a 70 indulóból a 26. helyen értek célba, és kategóriájukban az előkelő 5. helyezést érték el.

2. szakasz: http://youtu.be/HqPoHvKT6yQ
4. szakasz: http://youtu.be/VLdF7RtBUak

Összefoglaló: http://youtu.be/No6uet6OG_U

Tim Gábor nyilatkozott a verseny után:
„Ezt még tanulnom kell. Az első szakaszon fél másodpercet hagytam, ami rengeteg. Utána már hiába siettünk, esélyünk sem volt jelentősen előre lépni. Nem lep meg, én pályaversenyző vagyok, még mindig a szemem után megyek, ami rally-ban nem működik, jobban meg kell bíznom a navigátoromban és az itinerben. Az autó végig tökéletes volt, ezzel a technikával a kategóriát is meg lehetett volna nyerni, de ahhoz gyakorlás szükséges, és csak most próbálhattam ki a Suzukit. A verseny nagyon élvezetes volt, remélem jöhetek máskor is.”

Tim Gábor idén még egy rally versenyen indul, hisz év végén következik a Szilveszter Rally. Januárban pedig irány Dubai!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek