2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tim Gábor dobogós hellyel mutatkozott be a Rallye2-ben

Tim Gábor dobogós hellyel mutatkozott be a Rallye2-ben

A sikeres pályaautós karrier után Tim Gábor 2017-ben már belekóstolt raliba, és a MARB Északi régiójának bajnoka lett. 2018-ra komoly lehetőséget kapott, hisz a JG-2 Racing Team színeiben egy gyári fejlesztésű Opel Adam R2-vel a Rallye2 bajnokságban indulhat Timár Tamás navigátorával.

A télies tavasz nem kedvezett a párosnak, csak közvetlen az Eger Rallye előtt tudtak komolyabban tesztelni. Mivel a Tim nem ismerte a pályákat, és még nem versenyezett Rallye2-ben, a csapat nem emelte magasra az elvárásokat az első verseny előtt. Az egyetlen feladata volt a kettősnek, a tanulás és a célba érés.

Az Eger Rallye tíz gyorsasági szakaszát szombaton rendezték a Rallye2 számára, hosszú és nehéz verseny várt a több mint 50 indulóra.

Tim Gábor óvatosan kezdett, de már az első gyorsaságin a Top10-ben autózott. Szakaszról szakaszra emelte a tempót és a verseny felére már a negyedik helyen állt. A záró powerstage szakaszt a harmadik helyen fejezte be, mellyel külön pontokat is szerzett. Az összetett harmadik helyen, és kategóriája második helyén zárta a szezonnyitó Eger Rallye-t, alig 5 másodpercre lemaradva az abszolút győztestől.

“Minden új volt, az autó, a pályák, a rendezés, a verseny menete, minden. Nagyon izgultunk, nem akartunk hibázni, időbüntetéseket begyűjteni. A verseny felétől már kezdtünk felérni az elejére és nagyon szorossá vált a vége. Akár az abszolút győzelemre is esélyünk lett volna, de az utolsó gyorson először mentem sötétbe a kocsival és nem lehetett nagyobb kockázatot vállalni, célba kellett érnünk. Sok pontot szereztünk és reméljük a jó bemutatkozással megháláltuk a belénk vetett bizalmat. Köszönjük a csapatnak és támogatóinknak, Miskolcon támadunk!” – nyilatkozott Tim Gábor a verseny után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum