2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Befejeződött a nyomozás a borsodi orgazdák ügyében

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a két férfi ellen, akik egy háznál árulták a csempészcigarettát és vágott dohányt. A bűncselekmény miatt akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak.
A NAV miskolci pénzügyi nyomozói 2017-ben a Borsod megyei rendőrökkel rajtaütöttek két középkorú férfin, akik egy mezőcsáti háznál árultak csempészcigarettát és vágott dohányt. Az egyik munkanélküliként nyilvántartott férfinél százhuszonötezer forintot, és egy füzetet találtak, amelyben négy évre visszamenőleg tételesen vezette az eladásokat.

A  nyomozók  négymillió forint értékben foglaltak le több mint 3 ezer doboz különféle külföldi cigarettát és 45 kilogramm vágott dohányt.

A bizonyítékokat átvizsgálva kiderült, hogy a házkutatáskor  lefoglalt füzetekben dokumentált eladások értéke mintegy kétszázmillió forint. Az elkövetőket különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsította a NAV, amely vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozás iratait a Tiszaújvárosi Járási Ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum