2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tim Gábor az RCM CUP bajnoka!

Az idén indult RCM CUP egy új márkakupa hazánkban, jelentős nemzetközi részvétellel, több külföldi versennyel. Az utóbbi évek legszínvonalasabb bajnoksága volt, olyan pilótákkal, kik már komolyabb nemzetközi sorozatokban letették névjegyüket.
Az utolsó hétvégén, a Hungaroring-en három versenyt rendeztek, azaz az idei 9.-10.-11. versenyt. Új autókat készített a sorozat promótere a nagy érdeklődés miatt, a létszám 19 fősre duzzadt.

Újra eljött a „holland különítmény”, köztük a Clio Cup és Suzuki Cup bajnok Niels Langeveld-el, valamint visszatért a 2012-es Suzuki Swift Kupa bajnok, Bárkovics Zoltán is.

Tim Gábor 21 pontos előnnyel érkezett az utolsó hétvégére, ahol 75 pont volt maximálisan megszerezhető, így még komolyan kellett koncentrálnia, semmi nem dőlt még el.

Az időmérésen jól taktikázott, pont annyit autózott, ami szükséges volt, a legkevesebb kört megtéve, 2 tizedmásodperces előnnyel nyerte az edzést, és szerezte meg a pole pozíciót, és igen friss gumikat tudott megtartani az első versenyre.

Az első versenyen a legfontosabb feladatot teljesítette, elsőként kanyarodott, és innen már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből. Hatvani Bálint, a bajnoki riválisa a célig üldözte, többször, több helyen is próbálta megelőzni, de nem talált fogást Tim-en.

A futamgyőzelemmel Tim Gábor már 26 pontos előnyre tett szert, karnyújtásnyira került a bajnoki címhez.

Az első futam utáni nyilatkozatok:
https://www.youtube.com/watch?v=Kviw0nDtyWw

A második versenyen fordult a rajtrács eleje, és Tim a nyolcadik helyről rajtolt. A második kanyarban kis kakaskodás alakult ki, négyen is kipördültek, ami kapóra jött, Tim Gábor már a harmadik helyen fejezte be az első kört.

Csuti László vezette a versenyt, mögötte Hatvani, majd Tim. Csuti az ötödik körig tudta tartani az üldözőket, mikor előbb Hatvani, majd Tim is elment mellette. Nem sokkal később Tim elment Hatvani mellett is, és újra kialakult a páros küzdelme.

Tim Gábor a célig védte a vezető helyet, és megnyerte a hétvége második versenyét is, mellyel az RCM CUP bajnoka lett, hisz előnye már 31 pontosra növekedett, és az utolsó futamon 25 pont volt szerezhető.

A második futam utáni nyilatkozatok:
https://www.youtube.com/watch?v=u5rHRLvpxfU

A vasárnap megtartott harmadik futam már tét nélkülivé vált Tim Gábor számára, el is mondta, a kocsira fog vigyázni, nem akarja összetörni az utolsó futamon, ha már egész évben sikerült rá vigyáznia.

Újra a nyolcadik helyről rajtolt, innen kezdte meg a felkapaszkodást. A negyedik körben már a második helyen lévő Bárkovicsot próbálta megelőzni, de beesett a fékpedálja, és inkább kiforgatta magát, nehogy balesetet okozzon. Visszaesett a 11. helyre, de becsületesen végigküzdötte a futamot és a negyedik helyre kapaszkodott fel.

„Ez már a harmadik bajnoki címem, de ez volt a legnehezebb. Nagyon erős volt egész évben a mezőny, és minden verseny, minden körében 100%-ot kellett autózni, nem lehetett kiengedni. Az autóm egész évben nagyon jó volt, a srácok piszok jól felkészítették a versenyekre. Az év elején a beállításokat is jól eltaláltuk, alig változtattunk azon, végig gyors és konstans tudtam lenni. Ugyan én nyertem a bajnokságot, de ez nemcsak az én győzelmem, a támogatóim, a csapatom, és a szurkolók is kellettek ehhez. Nagyszerű év volt, és alig várom már a jövő évi Dubai 24 órás futamot, melyen való részvételt a bajnoki címmel nyertem!” – Tim Gábor.

Gábor karrierje hogyan alakul jövőre, merre tud előre lépni, a tél kérdése, reméljük hogy egy nemzetközi mezőnyben való megmérettetés lesz a következő lépcsőfok.

A bajnokság végeredménye:

Tim Gábor (Apex Racing) 271 pont
Hatvani Bálint (Zsille Motorsport) 249 pont
Tassi Attila (RCM Motorsport) 162 pont
Nagy Dániel (RCM Motorsport) 159 pont
Csuti László (RCM Motorsport) 146 pont
Kismarty Gábor (Zengő Motorsport) 130 pont
Elekfy Witold (RCM Motorsport) 127 pont
Csuti Viktor (RCM Motorsport) 81 pont
Forrai Gábor (Apex Racing) 73 pont
Mika Morien (Zsille Motorsport) 49 pont
Schiller Zsolt (RCM Motorsport) 47 pont
Bárkovics Zoltán (RCM Motorsport) 37 pont
Nagy Norbert (RCM Motorsport) 33 pont
Pusztay Bence (Zengő Motorsport) 33 pont
Takáts Ákos (Zsille Motorsport ) 26 pont
György Gábor (RCM Motorsport) 19 pont
Lévai Zoltán (Apex Racing) 17 pont
Takács Balázs (Zsille Motorsport) 14 pont
Annamaria Abari (RCM Motorsport) 13 pont
Fáczán Zsolt (RCM Motorsport) 10 pont
György Anett (RCM Motorsport) 7 pont
Somogyi Márk (RCM Motorsport) 6 pont
Miss Vivien (Proex) 6 pont
Niels Langeveld* (Zsille Motorsport) 0 pont
Ronald Morien* (Zsille Motorsport) 0 pont
Miss János (Proex) 0 pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…