2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Talán a technika ördöge, vagy mi is volt?

Talán a technika ördöge, vagy mi is volt?

Berényi László – Pap Tamás
Sztárt Alkot Kft – Opel Adam R2
INT. M6LOG Baranya Kupa – 2017.08.04-06.
Beszélgetés Farkas Kálmán csapatvezetővel a verseny után.

Sajnos technikai gond miatt rövidre sikeredett az 1,5-ös szorzójú Baranya Kupa a Berényi – Pap Rally párosnak. Pedig pénteken mentek abszolút időt is a Vasas – Hosszúhetény gyorson.

Miként is sikerült ilyen jól a pénteki utolsó gyors és tetszett-e e fiúknak a prológ?
– Igen, mint ahogy jeleztem a beharangozó interjúban, nem fogunk őrültek lenni, de megyünk becsületesen. Úgy látszik ennyire volt elég. Bár lehetséges, hogy a következő napra tartalékoltak a többiek. Nekünk nagyon príma volt a harmadik hely a következő napra, hisz majd egy időt futottunk.
Fel is voltunk vértezve rendesen. A hangulat mondhatom príma volt a nap végén. Lehet, hogy másnap elgurul a gyógyszerünk?  És még élvezni is fogják a fiuk? A pályák nagyon tetszettek.
A prológ rendben volt, imádjuk a sok nézőt, és meg is látszott a gyenge időnkön, hogy nekik csapattunk egyet, hisz nem számít bele az összes időbe. Beraktuk az autót a parc fermébe, vártuk a reggelt.

Mi is történt, hogy el sem tudtak rajtolni szombat reggel a fiúk?
– Máig is érthetetlen dolog történt. A parc fermébe nem indult be az autó. Ilyen még egy alkalommal sem volt. Akku rendben, áram van, de nem mozdul az önindító. A szabályok szerint tolni nem lehet emberi segítséggel. Jánosa Ákos épp ezért hátulról komolyan megtaszította, de akkor sem indult be.
Következett az első szerviz, ahol nekiálltunk a hibakereséshez. Meg is találtuk. A főkapcsoló test relé beadta a kulcsot. Nem értjük! Leáramtalanítva, nyugalmi állapotba, semmiféle rákapcsolt feszültség nélkül leég egy főkapcsoló, egy kihűlt autóban. Ha nap közben a melegben történik megértem. De így ez fantasztikus.  
Sajnos ezt az alkatrészt nem lehet pótolni csak úgy, és áthidalni sem. Nem akartuk, hogy más hibát is okozzon. A 21.percben leadtuk a menetlevelet.
A továbbiakban le tudjuk majd loggolni, mi is történt, de ehhez kell az új főkapcsoló relé! Hétfőn meg is rendeltük hozzá, ha megjön a Opel Motorsporttól többet tudok mondani!  
Legközelebb melyik versenyen láthatjuk a csapatot?
– Az év utolsó versenye a Budapest Rally. Ki nem hagynánk, hisz hatalmas, háromszor annyi reklámot jelent, mint a többi rally futam. No és rég nem látott, izgalmas pályákat. Bizonyára az indulók létszáma is igen megszaporodik. Ez a jó, hisz itt már fesztelenül tudunk autózni. Számunkra az esély elúszott a másfélszeres szorzó miatt, most Komlón. Új, ismeretlen, gyengébb autóval azt hiszem az abszolút második hely is remek eredménynek számít, hisz mindig karc nélkül hozták be az Adamot a fiúk. No és nem estünk ki sem sosem, csak most, és itt is technikai hiba miatt!
Ha sikerül, meg kell mutassuk Németországba a gyárba az autót, mert némi véleményt szeretnénk kicsikarni tőlük. Totális átvizsgálást szeretnénk. Így egy év távlatában már időszerű lesz!  Ha nem, akkor csak a szezon végén!

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…