2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Szívesen kihívnád Neymart egy meccsre?

Magyar csapat is bizonyíthat a világsztár otthonában, Brazíliában

48 ország, 17 190 csapat és több, mint 47 023 játékos. Ez volt 2018-ben a Red Bull Neymar Jr’s Five focibajnokság és ezek azok a számok, amelyeket a rendezvény minden bizonnyal idén is túlszárnyal majd. A rendezvénysorozat ezúttal is a világ legjobb amatőr labdarúgóit keresi, akik méltóképpen képviselhetik hazájukat a legendás futballsztár előtt, Brazíliában. Természetesen ebből Magyarország sem maradhat ki, íme a szabályok és az idei selejtezők helyszínei!

Negyedik alkalommal hívja ki párbajra a világ legjobb amatőr focistáit Neymar Jr. A Red Bull Neymar Jr’s Five focibajnokság idei fordulóján a szabályok hűek maradnak ahhoz a grundfoci stílushoz, amelyet a focilegenda gyerekkorában is játszott Sao Paolo utcáin.  Az 5 fős csapatok mérkőzése maximum 10 percig tart, a meccsek kapus nélkül zajlanak. Ha egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát. A meccs tehát az idő lejárta előtt is véget érhet, ha az egyik félnek elfogynak a játékosai.

A bajnokságra 16-25 év közötti fiú csapatokat várják, és az összecsapásból természetesen Magyarország sem maradhat ki. A szabályok értelmében az 5 fős csapatokban két 25 év feletti versenyző is benevezhet, illetve a játékok során két cserére is lehetőség lesz.

A lelkes focisták első körben 5 hazai helyszínen harcolhatják ki az országos döntőbe jutást a májusban kezdődő regionális selejtezőkön: Pécsett, Szegeden, Győrött, Miskolcon és Budapesten. A vidéki és fővárosi selejtezőket követően a hazai döntőt június 1-jén tartják Budapesten, ahonnan a győztes csapat utazhat majd tovább Brazíliába, a fináléra, ahol a világ legjobb csapatai Neymar Jr. előtt is bizonyíthatnak.

Az előző két évben ez a Football Rangersnek és a Zsírkrétáknak adatott meg, akik felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak.

A hazai selejtezők időpontjai:

•           05.11. Pécs

•           05.12. Szeged

•           05.18. Győr

•           05.25. Miskolc

•           05.26. Budapest (BME)

Döntők:

•           06.01. Nemzeti Döntő, Budapest

•           07.13. Világdöntő, Brazília

További információk a https://www.redbullneymarjrsfive.com/hu hivatalos oldalán találhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek