2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Szinay Csaba hetedik lett az Eb-n

A serdülő korcsoportos birkózó Európa-bajnokságnak június 15-17. között Győr adott otthont. A rangos erőpróbán 25 ország, 237 birkózója küzdött az érmekért, helyezésekért.

A magyar válogatottban a kötöttfogásúak között két diósgyőri sportoló is bizonyítási lehetőséget kapott. Az 57 kg-os súlycsoportban Zurai Rajmund izraeli riválisát legyőzve, a későbbi bronzérmes ukrán ellenfelétől elszenvedett vereség miatt sajnos a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült a versenytől, míg a 68 kg-os kategóriában Szinay Csaba szlovák és olasz ellenfelén túllépve egy orosz származású izraeli birkózóval szemben maradt alul, de így is a 7. helyen zárta a kontinensviadalt. Mind a két sportoló az MVSI-DVTK versenyzője, edzőik Juhász Sándor és Lakatos Győző.
Ahogy azt előre sejteni lehetett a volt szovjet utódállamok területéről érkezett versenyzők számára termett a legtöbb babér, hiszen a kötöttfogású súlycsoportok felét Oroszország birkózói nyerték, míg a maradék ötön Magyarország, Lengyelország, Azerbajdzsán, Grúzia és Ukrajna osztozott.
A magyar együttes az előkelő hatodik helyen zárta az országok közötti pontversenyt a nagyon sűrű mezőnyben.
Fotó:

Szinay Csaba (balra) és Zurai Rajmund is a korosztályos kötöttfogású válogatottban próbálhatott szerencsét.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum