2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szijjártó Péter: Kisvárdán lesz az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki visszavágó

Szijjártó Péter: Kisvárdán lesz az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki visszavágó

Az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel április 11-én Kisvárdán rendezik meg az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki-selejtező mérkőzés visszavágóját – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

A miniszter közölte, néhány héttel ezelőtt levelet kapott az Ukrán Kézilabda Szövetség elnökétől, amelyben segítséget kért, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre Kisvárdán rendezhessék meg a mérkőzést. A két csapat első mérkőzése április 8-án, Szkopjéban lesz. Szijjártó Péter azt írta, „gyorsan egyeztettek Kocsis Mátéval, a hazai szövetség vezetőjével, Seszták Miklós képviselőtársunk pedig intézett mindent Kisvárdán, így természetesen azonnal igent mondtunk a kérésre”. Miután a nemzetközi szövetség és az észak-macedón szövetség is belegyezett a világbajnoki selejtező Kisvárdán történő megrendezésébe, véglegessé vált, hogy a mérkőzés helyszíne a női NB I-ben jelenleg 11. helyen álló Kisvárda Master Good SE csarnoka lesz – olvasható a bejegyzésben. Szijjártó Péter közölte: döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket pedig a magyar kormány vállalja. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek