2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Székesfehérvárra látogat a magas barna férfi, felemás cipőben!

Székesfehérvárra látogat a magas barna férfi, felemás cipőben!

Idén is a világ legkiválóbb atlétái szállnak versenybe a Gyulai Memorialon

 

 

 

 

Idén is igazi sztárparádé várható a Gyulai Memorialon: július 5-én és 6-án hazánk legjobb atlétái mellett világsztárok versenyeznek Székesfehérváron. A nemzetközi hírességek közt számos olyan érdekes figura is található, aki nemcsak sportszakmai sikereivel, hanem személyiségével és furcsa szokásaival időről időre felhívja magára a figyelmet. Összegyűjtöttük a legérdekesebb arcokat!

Július 5-én és 6-án ismét Székesfehérvár ad otthont a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjnak, amely nemcsak hazánk, hanem a régió legrangosabb atlétikai versenye is. A World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó, évente visszatérő nagy nemzetközi sporteseményen idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük hazánk legjobbjai is. Láthatjuk többek között a világkupa-győztes hétpróbázó Krizsán Xéniát, a fedettpályás világbajnok súlylökő Márton Anitát, a világbajnoki bronzérmes gátfutó Baji Balázst, valamint a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető Halász Bencét is.

A magyar élsportolókon kívül külföldi világsztárok is feltűnnek az eseményen. Jelen lesz minden idők egyik leggyorsabb atlétája, a 100 méteres sprintfutás királya, Usain Bolt egykori fő ellenlábasa, Justin Gatlin is. Ő mutatta meg, hogy a kor valóban csak egy szám, hiszen 35 évesen, 12 évvel első világbajnoki címe után, 2017-ben újból a világ legjobbja lett 100 méteren. Nem titkolt terve, hogy 17 évvel az Athénban szerzett olimpiai elsőségét most nyáron, Tokióban megismételje, de előtte főpróba Székesfehérváron!

Ismét tiszteletét teszi a versenyen a 400 méteren olimpiai bajnok Shaunae Miller-Uibo is. A bahamai világsztár kifejezetten szeret különleges frizurákkal kitűnni a többiek közül, ám a pályán nemcsak ezzel hívja fel magára a figyelmet.

A feltűnő jelenségek sorából természetesen nem hagyhatjuk ki a közönségkedvencet, a fedettpályás világbajnok magasugrót, Gianmarco Tamberit sem. Az olasz tehetség különleges ismertetőjegye, hogy a nagyobb versenyek döntőjében félig leborotvált arcszőrzettel, illetve felemás cipőkben versenyez.

A világbajnok diszkoszvető Daniel Ståhl, valamint a négyszeres világelső kalapácsvető, Paweł Fajdek is ott lesznek Székesfehérváron. Mindketten igazi egyéniségek, Ståhl például egy-egy győztes viadal után, eufórikus állapotában örömkörrel tiszteleg a nézők előtt, néha átugrik egy-egy gátat is, ha épp az útjába kerül. Fajdeknek ugyan nem így szokása ünnepelni, de ő is képes meglepni a világot; például a 2. világbajnoki címének elnyerése után, amikor az estét hosszúra fogta, a buliból a szállására menet a taxiért a világbajnoki aranyérmével fizetett.

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomása a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő magyar sportolók számára is. Idén a viadalon 20 versenyszám selejtezőit és döntőit követhetik a nézők, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A szervezők és a résztvevő sportolók ezzel a nagydíjjal is emlékeznek az esemény névadójára, Gyulai István atlétára, sportújságíróra, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) egykori főtitkárára, aki idén lenne 78 éves.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…