2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Spod botok a könnyű etetésért

A beetetés mindig komoly kihívás elé állította a horgászokat az idők folyamán, egészen addig, amíg meg nem jelentek a spod/marker botok. Ezek a hagyományos pontyozóknál jelentősen magasabb tesztgörbével bírnak, robusztus, ellenálló kialakításuknak köszönhetően a nehéz etetőrakéták célba juttatása is könnyed műveletté válik a bottest túlzott terhelése nélkül.

A spod/marker botok valódi élménnyé varázsolják a partról való etetést, tehát ha nem tetted meg még idáig, itt az ideje megismerkedned velük.

Nem marketingtrükk

Néhány olvasó, aki még nem próbált ki egy terméket sem a Halcapone kínálta spod/marker botok közül, bizonyára azt gondolja, itt egy újabb őrület, amit megpróbálnak eladni a horgászoknak, de bizonyára az ő véleményük is megváltozna, ha kipróbálnának egy megfelelő spod bot és orsó kombinációt.

Spod vagy marker?

A spod botokat a komoly tapasztalatokkal rendelkező gyártók kifejezetten a partról etetős pontyhorgászat igényeinek kielégítésére, a műfajban rejlő kihívásoknak megfelelve fejlesztették ki.

A név ismerős lehet a spoddingról, ami egy szakszó a csalizós pontyhorgászatra. A spod vagy spomb egy – jellegzetes torpedó formával rendelkező – eszköz, amit az etetőanyag egy bizonyos területre juttatására használnak. Mivel a spodok rendesen megtömve elég komoly súlyt képviselnek, ezért a célba juttatásukat nagyban segíti az erre a célra fejlesztett bot és orsó.

A marker botok kifejezetten hajaznak a spod botokra, igazából ugyanazt a funkciót töltik be, a különbség csak annyi, hogy ezek nagy és rendkívül pontos dobótávolságra specializálódtak.

Hogyan válassz spod / marker botot?

A választás nem nehéz, hiszen egy ilyen eszközzel mindenképpen jól jársz, ha szeretnél eredményeket elérni a partról etetős pontyhorgászatban, hiszen ezeknek a segítségével komoly előnyhöz juthatsz, a többi technika alkalmazásához képest a merevebb és gyorsabb akciónak köszönhetően.

Tökéletesen alkalmasak arra, hogy nagy terhet célba juttass, és rendkívül érzékenyen reagálnak, ami pedig a pontosság záloga. A nyél hossza a dobás közben generált nyomaték kulcsa, ezért ez például egy fontos paraméter lehet, főleg a nagyobb távolságokra szánt marker botok esetében.

A bottest kímélését az teszi lehetővé, hogy a hajlítás a bot csúcsába koncentrálódik, pont fordítva, mint ahogy ez a halak elleni küzdelemhez készült szokványos pontyozóbotok esetében történik.

Nagyon hatékony eszközök, hiszen sok időt takaríthatsz meg velük csalizáskor, könnyű és gyorsabb őket felszerelni, ami ez által gyorsabb fogást is biztosít.

Érdemes átböngészni a piacon fellelhető kínálatot és némi utánajárással kiválasztani az igényeidhez leginkább illeszkedő darabot.

Ha van olyan horgásztársad, aki szerzett már tapasztalatot spod/marker botokkal, bizonyára lelkesen ellát tanácsokkal, hogy te is minél előbb élvezhesd ennek a remek technológiának az előnyeit./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek