2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Sikerrel zárult a 12. Coop Rally

Mintegy 300 résztvevő vett részt a szakmai programon


Az Ital Magyarország Kft. csapata nyerte idén a Coop Rallyt, amelynek záró díjátadójára pénteken került sor Hajdúszoboszlón. A szakmai rendezvény ebben az évben Magyarország északkeleti tájain látogatott meg több élelmiszeripari szereplőt, amelyek hosszú távú partnerségben dolgoznak a COOP Gazdasági Csoporttal. Az idén 12. alkalommal megrendezett, a magyar élelmiszer-feldolgozást a középpontba állító Coop Rally ebben az évben Magyar Termék Nagydíjat is nyert.

Az idei, immáron 12. alkalommal megrendezett Coop Rallyt a minőségi szeszesitalokat forgalmazó Ital Magyarország Kft. nyerte, a Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Szatmári Malom Kft. kapta meg. A rendezvény alkalmával a közel 300 résztvevő kilenc állomást látogatott meg, 735 kilométert megtéve Magyarország északkeleti tájain. A mára már hagyományossá vált rendezvényen élelmiszer-feldolgozó cégeket mutatnak be a résztvevőknek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hazai élelmiszer-előállítás értékeire, és a magyar termékek vásárlásának fontosságára.
Az Idei Coop Rallyn a résztvevők többféle üzemet, így például tejipari, húsipari feldolgozót, malomipari céget, új logisztikai központot, valamint két Coop üzletet látogattak meg. A rendezvény ismételten lehetőséget biztosított, hogy a résztvevők megtekintve több üzemet, megismerkedhettek, az azokban zajló élelmiszer-előállítás folyamatával.
Az eseményt mindkét nap végigkísérte, a fővédnök, Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter képviseletében Dr. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára is. A záróeseményen elmondta: nem véletlen, hogy a Coop Rally fővédnökségét évről évre vállalja Fazekas Sándor, hiszen a Coop és beszállítóinak együttműködése példaértékű partnerség, amelyet másoknak is érdemes lenne követni. „Abban hiszek, hogy a mai világban ezek a hosszú távú együttműködések viszik előre a magyar gazdaságot” – fogalmazott a helyettes államtitkár.
Az eseményen a Földművelésügyi Minisztérium különdíjat is átadott, a szaktárca elismerését a Szatmári Malom Kft. érdemelte ki.
Köszönetet mondott a résztvevőknek és a média képviselőinek Pekó László, amiért évről-évre a program mellé állnak, és támogatják a hazai gazdaság számára kiemelten fontos ügyet. Külön megköszönte a kezdetek óta szervezőként együttműködő SKY Csoportnak a rendezvény ismételten sikeres és balesetmentes lebonyolítását. A CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke hozzátette: a Coop Rally jól mutatja, hogy a magyar élelmiszer-feldolgozás és a Coop partnersége sikeres és hosszútávra szóló együttműködés, amellyel mindenki jól jár.
Pekó László kifejtette: a magyar termékek népszerűsége, a vásárlói tudatosság sokat javult az elmúlt időszakban, ám sok még a teendő ezen a téren. Éppen ezért a CO-OP Hungary Zrt. jövőre is folytatja azt a munkát, amelyet a Coop Rally révén több mint egy évtizede megkezdett, és 2018-ban a Dunántúlon rendezik meg a szakmai programot.
A Coop Rallyt a COOP üzletlánc 2006-ban rendezte meg első alkalommal. A ma is teljes egészében magyar tulajdonú kereskedelmi lánc hiánypótló és egyedülálló rendezvénysorozata idén Magyar Termék Nagydíjat nyert, amelyet a COOP a partnerekkel és a résztvevőkkel való együttműködés közös sikerének tekint.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…