2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sikeresen mutatkozott be a Speedway a salakmotoros lengyel I. ligában
Sikeresen mutatkozott be a Speedway a salakmotoros lengyel I. ligában

Sikeresen mutatkozott be a Speedway a salakmotoros lengyel I. ligában

Sikeresen mutatkozott be a Speedway a salakmotoros lengyel I. ligábanÓriási sikert ér el a miskolci Spedway salakmotoros csapat néhány hónapja. Megnyerve a bajnokságot feljutott a lengyel I. osztályba. A hétvégén pedig sikeresen be is mutatkoztak a magasabb osztályban a miskolci szurkolók előtt. A szezon végén azonnal hozzálátott az egyesület vezetősége a csapat megerősítéséhez, ami fantasztikusan sikerült. A legnagyobb fogást Scott Nicholls szerződtetése jelentette. Ő tavaly még a Grand Prix mezőnyében szerepelt. Rendkívül sokat segíthetnek a cseh Dryml testvérek is, ők már szintén megfordultak az elitet képező GP-viadalokon. Szintén Miskolcra írt alá az ausztrál Cameron Woodward, és Justin Sedgmen, az angol James Wright, az orosz Szergej Karacsincev, és két szlovén, Szamo Kukovica, és Alekszander Conda is. Természetesen a csapatban magyar versenyzők is találhatók, akik közül Tabaka József, Magosi Róbert és Szatmári László a húzóemberek.

A sorsolás szerint április 5-én, húsvét hétfőn mutatkozott volna be a Speedway, de az esős idő miatt nem lehetett a bajnoki összecsapást megrendezni. Nem volt szerencséjük a 2. fordulóban sem a borsodi megyeszékhely reprezentáns salakmotorosainak. Az élet ismét közbeszólt. Oroszországban lezuhant a lengyel államfőt, Lech Kaczynskit szállító repülőgép, s a gép utasaival együtt a lengyel elnök is életét veszítette. A tragédia miatt a vasárnapra tervezett sporteseményeket azonnal elhalasztották Lengyelországban, így a miskolciak poznani vendégszereplését is. Az április 18-i hazai mérkőzés pedig ismét az rossz időjárás miatt maradt el.

De végre eljött a nagy nap május 9-én. Egy nagyarányú idegenbeli vereség után az Ales Dryml, Szatmári László, James Wright, Magosi Norbert, Scott Nicholls, Tabaka József, Justin Sedgmen összetételű csapat az RKM ROW Rybnik ellen első hazai fellépésén magabiztos győzelmet aratott. Pedig sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán elindul-e a bajnokságban a Speedway. Ugyanis anyagi gondok léptek fel az egyesület háza táján már a kezdetkor, ami akár a megszűnést is eredményezheti. Jacsó Tibor elnök azonban megnyugtatta a salakmotorsport rajongóit, hogy ha átmenetileg is, de normalizálódott a helyzet. A klub régi partnerei segítségével jobb helyzetbe került a Speedway Miskolc, egy névadó szponzor, ami még hiányzik.

Az egész héten csapadékos időjárás volt a jellemző a héten Miskolcon, némelyik városrészen árvíz közeli helyzet alakult ki. A salakpályáról is napokig szivattyúzták a vizet, de végre sikerült megrendezni az első hazai mérkőzést. Az első futamokban kissé megilletődötten, visszafogottan versenyeztek a hazaiak, folyamatosan döntetlen körüli volt az állás. A fordulópont a 6. futamban következett be, amikor is a Tabaka-Nicholls páros kettős győzelmet aratott futamában és sikerült a vezetést átvenni 20:16 arányban. Ettől kezdve fokozatosan nőtt a két csapat közti különbség és az utolsó, 15. futam végeztével kialakult a végeredmény is 50:39 arányú hazai győzelmet hozva.

– Sólyom Sándor –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek