2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sikeresen megzavarták Greenpeace-aktivisták a kishantosi földek árverését

Sikeresen megzavarták Greenpeace-aktivisták a kishantosi földek árverését

Behúzott függönyök és zárt ajtók mögött fejezték be a kishantosi biogazdaság egykor bérelt földjeinek kiárusítását ma délután Székesfehérváron.

Az árverések ellen Greenpeace-aktivisták tiltakoztak a helyszínen erőszakmentes eszközökkel. Az aktivisták felmásztak a Türr István Képzõ és Kutató Intézet tetejére, ahol az árverések zajlottak, és 25 méteres „FÖLDRABLÁS” feliratot festettek rá biológiailag lebomló festékkel. Más aktivisták eközben az egyik árverés termébe is bejutottak, ahol asztalokhoz és egy radiátorhoz láncolták magukat. A tetőn lévő aktivisták később egy óriási, „El a kezekkel Kishantostól!” feliratú transzparenssel ereszkedtek az ablakok elé, ahonnan folyamatosan hangosbeszélővel akadályozták az árverés lefolytatását. Két délutáni licitet ezért a szervezőknek át kellett helyezniük egy másik terembe, ahol behúzott függönyök és zárt ajtók mögött tartották meg az árveréseket. Az erőszakmentes akcióval az aktivisták azt üzenték, hogy nemcsak a kishantosi földek, de az összes állami föld eladása tisztességtelen.

„Nagyon hatásos volt a Greenpeace-aktivisták mai akciója. Sikerült megzavarniuk az épületben zajló árveréseket, és mindenki számára ismét nyilvánvalóvá tenni, hogy a perek alatt álló kishantosi földek eladása törvénytelen, és a többi állami föld kiárusítása is tisztességtelen. A Greenpeace-aktivisták ma óriási bátorságról tettek tanúbizonyságot, ami másokat is arra ösztönözhet, hogy lépjenek fel az igazságtalanságok és a pusztítás ellen” – mondta dr. Rodics Katalin, a Greenpeace agrárkampány-felelőse.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek