2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sikeres pontszerzés a Velenje Rallyn

Interjú Juhász Csaba rally versenyzővel. A hétvégén a 32. FUCHS Velenje Rally-n vettél részt Juhász Pisti navigálásával és egy Honda Civic Type R R3asversenyautóval.

32. FUCHS Rally 2017
Juhász Csaba – Juhász István
Honda Civic Type R
Juhász-Média Kft.

Az autó és a pályák ismerősek voltak számotokra. Az időjárás is kegyes volt, igaz te esőért imádkoztál a verseny előtti napokban. Keskeny pályák, kihordások, és tíz gyors várt rátok 105 kilométerével. Miként is sikerült az egy napba sűrített versenyt teljesítenetek, voltak-e kalandjaitok, a Honda jól működött-e alattatok, mely szakaszok jöttek be nektek, és melyet is felejtenétek el, a városi bálakerülgetés (Super Special) hogy feküdt a Hondának?

– Valóban ismertem ezeket a pályákat, tavaly is ebben a verzióban voltak ezek a szakaszok. A különbség az, hogy akkor egy másik Hondával indultunk, aminek a futóműve sokkal jobban illett ezekhez a viszonyokhoz.
– Ezzel az autóval tavaly Toscanaban indultunk, azóta fejlesztették a motort és vadi új sebességváltót kapott a Civic. Ezekkel nem is volt gond, jól teljesítettek, ellenben a futómű‎vel, ami sajnos nem volt hozzá hangolva ezekhez a pályákhoz. Túl kemény rugókkal hozták az autót és a helyszínen kiderült, hogy a szervizbuszban nem volt tartalék alkatrész, hogy puhábbra cseréljék azokat.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én sem voltam százas, mert fájós háttal, idegbecsípődéssel érkeztem a versenyre. Nem tudtam tökéletesen a vezetésre koncentrálni, mert minden bukkanón éreztette a derekam, hogy nincs minden rendben. Ennek persze a kőkeményre hangolt, pattogó futóművű autó sem tett jót. Egyetlen célunk az lehetett, hogy sikeresen befejezzük a versenyt‎, és egy kis szerencsével minél több pontot szerezzünk. Ez sikerült: tizedikek lettünk a Mitropa Kupában, ilyen körülmények között még ennek is örülhetünk.
Egyedül a belvárosi gyorsaságikon tudtunk elfogadható időt autózni, ahol nem volt hátrány a futómű az aszfalt kitűnő minősége miatt. De a szakasz rövid távja miatt ezzel nem sok időt tudtunk a többieken hozni.
Legközelebb hol és milyen autóval támadtok?

– A következő Mitropa futam Toscanaban lesz, ami nekünk kimarad, mert‎ családi elfoglaltságom lesz. Sajnos így hátrányban leszünk a végelszámolásnál, de majd megpróbálunk a Baranya Kupán valamit ebből lefaragni. Addig valószínűleg még lesz egy teszt verseny a Megane-nal. Hogy hol, azt még nem tudjuk. Ez attól függ, hogy mikor tudjuk végre beindítani.
Köszönjük Partnereink segítségét!

– H-Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek