2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Az LMP fellőtte a kacsintós Putyin fejet a miskolci városházára is

A Fidesznek fontosabb a paksi bővítéssel ellopható több ezer milliárd forint, mint a magyar emberek véleménye, ezért gátolja minden erejével a népszavazást. Az LMP szeretné megakadályozni, hogy a magyar családok legalább 1 millió forinttal tartozzanak Putyinnak, ezért országszerte aláírásgyűjtéssel és fényfestéssel hívja fel a figyelmet a beruházás és a növekvő orosz befolyás veszélyeire.


Az LMP ismét fényfestéssel tiltakozott a paksi bővítés és a növekvő orosz befolyás ellen: a „kacsintós Putyin” ezúttal a miskolci városháza falán jelent meg. A párt szerint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin helyett a magyar embereknek kell kimondaniuk a végső szót Paks2 ügyében, ezért alaptörvény-módosítással tette volna kötelezővé a  népszavazást, de a Fidesz minden egyes képviselője nemmel szavazott.

Az LMP pár hete petíciót indított a referendum kiírásáért, és annyi aláírást fog összegyűjteni, amennyit már a Fidesz sem vehet félvállról: országszerte kitelepüléseket és utcai fogadóórákat szervez. A párt arra kér mindenkit, hogy keresse az LMP-s pultokat és írja alá a Paks2-ellenes petíciót, mert csak akkor lehet meghátrálásra kényszeríteni ezt a kormányt, ha valódi erővel találkozik.

A beruházásnak csak alternatívája van: megújuló energiaforrásokkal jól fizető munkahelyeket lehetne teremteni Borsodban is, egy államilag támogatott energetikai korszerűsítési programmal pedig jelentősen csökkenteni lehetne a rezsit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek