2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sebestyén Peti a Hungaroringen tesztelte a Kawasaki versenymotorját

Sebestyén Peti a Hungaroringen tesztelte a Kawasaki versenymotorját

Sport&Events Management által képviselt SSP Hungary by Pedercini Racing Team versenyzője Sebestyén Peti #56 a Hungaroring forró aszfaltján tesztelte motorját versenysorozatának nyári szünetében. A Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamain induló versenyző a szezon felénél tart, 5 versennyel a háta mögött új kategóriájában. Az előtte álló másfél hónapos nyári “pihenő” alatt is folyamatos terhelés alatt lesz.


A csapat főnöke, Várnai Andrea szerint – “A sorozatban erős és kiélezett verseny van, az előttünk álló szünetben is folyamatosan dolgozni kell, hogy a kitűzött idei célt elérjük, a pontokat begyűjtsük.

Petinek megterveztük erre az időszakra is az összetett edzéstervét, erőnléti edzésekkel, a lehető legtöbb pályamotorozással, így a Hungaroringre még visszatérünk ebben az időszakban. Peti nagyon szereti kisebb pályákon is kisebb motorokkal a technikát és a fizikai erőnlétet fejleszteni, erre is folyamatosan lesz lehetősége és mindezek mellett a motocrosst sem hagyja ki. Ez a tesztnap a versenymotor beállításairól szólt. Nagyon elégedett vagyok, mert olyan beállításokat is ki tudtunk próbálni, amire egy – egy verseny előtti edzésnapokon nincs lehetőség és idő. Az nagyon meggyőző volt számunkra, amikor a világbajnok Talmácsi Gábor is ugyanolyan tanácsokkal látta el versenyzőnket a motor beállításaihoz, amikre ő is be szerette volna állíttatni. Hasznos napot zártunk, büszke vagyok a csapatra.”


Stefano Favaro a Sport&Events Management alapítója és tanácsadója is kilátogatott a tesztnapra, “Nagyon fontos számunkra, hogy az általunk képviselt versenyzőknek minden lehetőséget megadjunk a fejlődéshez. Nem titkolt célunk, hogy Petiből is a legjobbat hozzuk ki az előttünk álló években. A legjobb élet korban van, ahhoz, hogy álmait megvalósítsa. Jó volt látni, hogy Talmácsi Gáborral együtt mentek fel a pályára, egy példakép és a jövő reménysége. Ez az év még sok meglepetést tartogat mindenkinek, számomra pedig nagyon különleges, 10 évvel ezelőtt 2007-ben lett Gábor világbajnok.”


A csapat kihasználva a tesztnapot többféle beállításokat próbált ki, ezzel összehasonlítási adatokat gyűjtve a motorhoz. A versenyző számára a legideálisabb helyszín a Hungaroring új aszfaltcsíkja volt, hiszen gyerekkora óta ismeri és a legtöbbet ezen a pályán edzett. Minden versenyző álma, hogy magyar szurkolók előtt álljon fel a rajtrácsra, így Várnai Andrea, a csapat managere úgy döntött ezt az érzést meg kell adni Petinek és a csapatnak. Ezért az augusztus 5-ei Magyar Bajnoki futamon ott lesznek. Igaz itt nem cél a bajnokságba állásába való beleszólás, ez is sokkal inkább egy teszt futam lesz, az új most tapasztalt beállítások versenykörülmények között való kipróbálása. A csapat vár minden motorsport rajongót a lelátókra.


“Ez az év a felkészülésről szól a céljaim eléréséhez. Nagyon örülök, hogy egy olyan csapat van mögöttem, akikkel jó együtt dolgozni, közösen fejlődünk és mindenben megértjük egymást. A szerelőimmel és a mérnökömmel teljesen egy hullámhosszon vagyunk és ez nagyon fontos nekem. Sok munka van még előttünk a bajnokságban és a következő szezonban. Fizikailag és mentálisan most remekül érzem magam, minden adott, hogy eredményesek legyünk. Az ilyen tesztnapok, mint a mostani sokat segítenek és nagy lépéseket tudunk tenni, fontos minden versenyzőnek, hogy minél többet üljön motoron.“ – zárta a napot Sebestyén Peti, SSP Hungary by Pedericini Racing versenyzője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek