2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Se munka, se pénz, se foci

Se munka, se pénz, se foci

Se munka, se pénz, se foci A DVTK-t működtető cég ellen felszámolási eljárást kezdeményeztek, a vezető edző nem hosszabbított szerződést, távozott a csapatkapitány… „pár milliós” tétekről van szó, miközben milliárdosok állnak a háttérben.

Két éve még a diósgyőri foci megmentőjeként sütkérezett a nyilvánosság előtt a szegedi hátterű Szeviép, s milliárdos vezetője, Baranyi Sándor. A jól értesültek már akkor nagyvolumenű építési munkákat sejtettek a háttérben, mondván azért áldoz a cég a focira, hogy elnyerje Miskolc vezetésének a jóindulatát. A zárt ajtók mögött nem tudjuk mi hangzott el, de annyi biztos a Szeviép szerette volna átépíteni (természetesen üzleti tér kialakításával társítva) a lerobbant stadiont, aztán a selyemréti strandfürdő esetében is biztos befutónak emlegették. Viszont a két év alatt nem sikerült miskolci munkát szerezniük, így nem meglepetés, hogy előbb télen, majd májusban is elfogyott a szegediek foci finanszírozási kedve. Minden bizonnyal nem véletlen egybeesés, hogy ezzel párhuzamosan meredeken romlott a labdarúgók produkciója. Már Puskás Öcsi megmondta: kis pénz, kis foci…

Közben kiderült, hogy egy régebbi mára 16 milliósra duzzadt tartozásra hivatkozva felszámolási kérelmet adott be a csapatot működtető DFC Kft. ellen két budapesti magánszemély. A cég kasszája üres, a tulajdonos pedig csak 6 milliót adna. Dlusztus Imre ügyvezető feladata további pénz szerzése illetve a megegyezés. Minden bizonnyal meg is oldják, de közben úgy döntött Gálhidi György, hogy tekintettel a kialakult helyzetre távozik, s követte Tóth Mihály csapatkapitány is. Igaz nagyon nem is marasztalták őket. Olcsóbb, fiatal csapatot szeretnének építeni – miközben jövőre lesz 100 éves a DVTK. Ha megéli.   

 

Se munka, se pénz, se foci

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek