2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Rémület és öröm Zalaegerszegen

Rémület és öröm Zalaegerszegen

Egy kisebb ijedtségtől eltekintve remekül érezte magát az első alkalommal megrendezett ZEG Rally Shown a Korda Racing, és bár az eredmény ezúttal másodlagos volt, Turán Frigyes azért így is elcsípett egy dobogós helyet.

Hatalmas érdeklődés mellett került megrendezésre Zalaegereszegen az 1. ZEG Rally Show, hiszen Zalaegerszeg belvárosában és a Zala Zone tesztpályán kialakított gyorsasági szakaszon is rég nem látott, rendkívül népes nézőközönség előtt mutathatták meg magukat a versenyzőpárosok.

A Korda Racing nem kevesebb mint öt párossal képviseltette magát a hagyományteremtő eseményen. A rali szakágból Turán Frigyes és Bagaméri László a Volkswagen Poloval, valamint ifjabb Vizelli Károly és alkalmi navigátora Holló Barnabás érkezett a Skoda Fabia R5-tel. A csapat két premiert is időzített erre az alkalomra, Benyó Máté irányítása mellett itt mutatkozott be a nagyközönség előtt a csapat legújabb fegyvere, a Ford Focus Supercar, Korda Zsófi pedig egy crosscarttal érkezett a rajtra, míg Várkonyi Bence a Hankook kupás Suzuki Swifttel próbált szerencsét.

Bár a verseny végén összességében elégedetten bontott sátrat a csapat, a futam rémisztően indult a csapat számára, a csapat legifjabb tagja, ugyanis Korda Zsófia crosscartja alig néhány méterre a rajttól lángra kapott, éppen szülei szemei láttára.

„Senkinek sem kívánom azt az érzést, amit akkor átéltünk amikor a szemünk láttára kigyulladt az autó, benne a kislányunkkal!” – emlékezett vissza Korda Erik a rémisztő balesetre. ”Zsófi nem tudott rögtön kimászni az égő crosscartból, nekünk pedig fogalmunk sem volt mi történhetett. Szerencsére minden jól alakul Zsófi kitudott szabadulni majd néhány pillanat alatt sikerült eloltani a tüzet. Ettől eltekintve azonban nagyon jól éreztük magunkat a ZEG Rally Shown, jár a köszönet a szervezőknek, mert rendkívül színvonalas rendezvényt hoztak össze, öröm volt látni a rengeteg nézőt, nem tudom mikor láttam ennyi embert a szervízparkban és a pályák mellett.

Igyekeztünk mi magunk is kihozni a legtöbbet a versenyből, Vizelli Karcsi minden egyes kanyarvétele ajándék volt a nézőknek, Friciék amellett, hogy hozták a látvánnyal kombinált szélvészgyors tempójukat megpróbáltak egy kicsit felkészülni a következő bajnoki futamra is a célba pedig a második helyen érkeztek a Poloval. Tudtuk, hogy a rallycross autóknak alapvetően nem fekszenek a ralipályák, de a hosszabbik szakaszon Máté villantott egy harmadik időt a Focus-szal. Máté és Bence számára is nagy élmény volt ilyen környezetben száguldozni, úgyhogy a magunk részéről alig várjuk, hogy visszatérhessünk Zalaegerszegre.

 

Most azonban még az előttünk álló feladatokra összpontosítunk, szerdán az öt rallycross autóval Ausztriában tartunk egy tesztnapot a jövő hétvégi versenyre, majd rá egy hétre jön az Országos Rallybajnokság soron következő állomása, a Vértes Rally, azon dolgozunk, hogy Greinbach-ban és Mór környékén is győzelemért tudjunk harcolni.”

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, SBA Car, Wesz-Car,  Ivanics Csoport, Doboz- és Acélszerkezet Kft., 24H Parcel Zrt., BIO-EU Kft, Corax-Bioner Zrt, Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker Kft, Harmata-94 Kft, Serco Informatikai Kft, Blaora Kft, Natur Tanya Kft., Young Kft., Ulex-Trans Trade Kft, Rafa-K Kertek Kft, Szerszámbróker Kft, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt, Pannónia Ásványvíz Kft, Start Complex Service Kft, Industrial Electro Service Kft

  1. augusztus 9.

– Korda Racing –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek