2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Remek hangulat, magabiztos győzelem

Megszerezte idei második győzelmét a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata – a piros-fehérek ezúttal a Pápát győzték le 2-0-ra, hazai pályán, itthoni atmoszférában.

Az elmúlt két fordulóban mutatott meglehetősen gyenge teljesítmény, és a különböző szurkolói csoportok között kipattant nézetkülönbségek után nem túl pozitív előjelek vezették fel a DVTK harmadik hazai mérkőzését, ám a zöld gyepen eltöltött kétszer negyvenöt perc során ennek nem sok nyomát érezhették a játékosok. A mérkőzés nagy részében egyértelműen jobban játszottak a vendég pápaiaknál, az utolsó negyedórában pedig nem sokon múlt, hogy nem lett jóval nagyobb különbségű miskolci diadal az összecsapás vége.

Külön dicséret illeti a piros-fehér csapatot azért, mert a vendégek idei első vereségüket szenvedték el – eddig ugyanis három győzelmet és egy döntetlent (utóbbit az Európa Liga selejtezőjében egyedüli magyar gárdaként nem szégyent valló Paks ellen érték el) tudhattak magukénak. A miskolciak neve mellett azonban egy győzelem és egy döntetlen mellett két vereség is szerepelt a tabellán, ám a mérkőzés során az eddigi eredménylistából kikövetkeztetett erőviszonyok egyáltalán nem érvényesültek. Tény, hogy az átigazolási időszak hátralévő két hetében szükség lenne még Miskolcra érkező erősítésre, és az is tény, hogy a Pápa kimondottan lassan és gyengén játszott, ám mindezek semmit sem vonnak le a pályán kiharcolt két gól és három pont értékéből.

Ám ha már a góloknál tartunk – az a figyelemre méltó tény, mely szerint mindkét találatot pontrúgást követően érték el a diósgyőriek, óhatatlanul maga után vonzza azt a következtetést is, hogy a nyílt játék során a támadások pontosságának még jócskán van hova fejlődnie. Igaz, hogy olykor csak a szerencse védte meg a pápaiak kapuját, mivel azonban nem számíthatunk arra, hogy Budovinszky Krisztián minden hátralévő meccsen varázsol egy, a mostanihoz hasonló szabadrúgást, fel kell készülni a pontrúgás-mentes helyzetek magabiztosabb értékesítésére is.

Az idény öt mérkőzéséből a Pápa elleni immár a harmadik volt, melyet a DVTK nem tudott teljes létszámban befejezni – ezúttal a spanyol José Luque volt kénytelen két sárga lapja miatt idő előtt elhagyni a pályát. Tény, hogy sok szurkolótól lehetett hőbörgő hangokat hallani, melyek szerint a játékvezetők jogtalanul sújtják a miskolci csapatot, sőt még Benczés Miklós vezetőedző is megemlítette, hogy Magyarországon túl sok lapot osztanak a bírók, akik ráadásul tekintettel lehetnének arra, hogy a mediterrán vidékről érkezett idegenlégiós gesztusai alapvetően hevesebbek, ám egy dologról nem szabad megfeledkezni. Mint mindenhol, a fociban is általában a kisebbségnek kell alkalmazkodnia a többséghez, így ha a magyar játékvezetők kevésbé tolerálják a kakaskodást, gesztikulálást, mint tőlünk délebbre, akkor mindenféleképpen a játékosnak kell beleszoknia az új környezetbe. Egyébként igaz, hogy nálunk a bírók sokszor következetlenek, vagy épp ok nélkül szigorúak, ám Luque mindkét megmozdulására lehetett sárga lapot adni.

Természetesen egy ilyen sima győzelem után soraimat nem kritikának, inkább csak hűvös figyelmeztetésnek szánom, és ez úton is szeretnék gratulálni a DVTK együttesének, és egyúttal sok sikert kívánok a most hétvégi, Újpest elleni vendégjátékhoz is.

DicsukD
Fotós: Stiber Judit

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek