2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Az LMP támogatja a kormány álláspontját Verespatak ügyében

Kedden Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár tájékoztatta román kollégáját arról, hogy a magyar kormány számára elfogadhatatlan a cianidos technológia alkalmazása a verespataki arany kibányászásakor.
Az LMP teljes mértékben egyetért a kormány álláspontjával, és javasolja, hogy a kabinet minden lehetséges eszközt ragadjon meg ennek a rémálomnak a megakadályozza. A cianidos aranybányászat merénylet az élővilág és az emberi közösségek ellen, egyedül a bányászati vállalatok gazdasági érdekeit szolgálja. Ezért vesz részt az LMP abban az összefogásban, aminek eredményeképpen Magyarországon betiltották a technológiát, és az Európai Parlament is nagy többséggel ezen ügy mellé állt.

A román kormányban a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség vezeti a környezetvédelmi, a művelődési és nemzeti örökségi, valamint az egészségügyi tárcát. Éppen ez a három kulcsterület, amelyeken múlhat a beruházás sorsa. Ezért az LMP felszólítja az RMDSZ-t, hogy mindent tegyen meg a beruházás megakadályozása érdekében; a kulturális és környezeti értékeket védje, ne pedig egy bányavállalat érdekeit.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…