2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Raonic helyett Kohlschreiber a Tennis Classicson

Raonic helyett Kohlschreiber a Tennis Classicson

A hetedik Tennis Classics fellépője, a kanadai Milos Raonic sajnálatos combsérülést szenvedett az ATP World Tour Finals második csoportmérkőzésén, ezért kénytelen lemondani keddi budapesti szereplését. Helyét a jelenleg legmagasabban rangsorolt német teniszező, Philipp Kohlschreiber veszi át, aki harmincegy évével ugyan kissé kilóg a Tennis Classics mezőnyéből, ugyanakkor a szervezőket dicséri, hogy ilyen röviddel a torna kezdete előtt sikerült a világ elitjéhez tartozó elérhető játékost elhívniuk Budapestre.

„A sérülést az Andy Murray elleni mérkőzésen szedtem össze. Azt hittem, csak egy húzódás vagy görcs, de utólag kiderült, hogy csúnya bevérzés” – mondta a kanadai világranglista-nyolcadik. „Bármennyire is szerettem volna játszani az utolsó csoportmérkőzésemen Nishikori ellen Londonban, majd jövő kedden a Tennis Classics-on Budapesten, nem megy… Bízom benne, hogy jövőre sikerül bepótolni elmaradt fellépésemet.”

Raonic helyét a jelenlegi elsőszámú német teniszező, Philipp Kohlschreiber veszi át, aki szinte gondolkodás nélkül mondott igent Taróczy Balázs felkérésére. „Nagyon boldog vagyok, hogy meghívást kaptam a Tennis Classicsra. A nézők talán ezt nem tudják, de a játékosok között komoly híre van az eseménynek, és mindenki azt meséli, mekkora élmény, milyen jó a hangulat az Arénában, és milyen csodálatos város Budapest. Edzésben és jó formában vagyok. Biztosíthatom a nézőket, hogy magas színvonalú produkcióval fogok előállni.”

A harmincegyedik évét októberben betöltött Philipp Kohlschreiber a világranglista 24-dik játékosa, az egyik legtechnikásabb és legkreatívabb teniszezője, aki idén is büszkélkedhet ATP-tornagyőzelemmel, hiszen Düsseldorfban senki sem tudta megállítani. Karrierje során öt trófeát gyűjtött és közel 8 millió dollárt teniszezett össze. Külön érdekesség, hogy párosban is rendkívül eredményes, 7 ATP páros tornagyőzelme önmagáért beszél.

Kohlschreiber a Tennis Classics jövő keddi elődöntőjében 16:45-kor az ifjú osztrák titánnal, Dominic Thiemmel csap össze, akivel eddig hivatalos mérkőzésen még nem találkoztak.

Fotó: suddedeutsche.de

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek