2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Rá sem lehetett ismerni a csapatra!

A győriek idei első idegenbeli győzelmüket aratták a Körcsarnokban.

Igaz, hogy vállvédőben, de ott melegített a társakkal a felépülőben lévő Szögi is.

Timkó és Cole-Brinson pontjaival egész jól kezdte a házigazda (7-2) az igen kevés kosár jellemezte az első negyedet, ám a győriek, hórihorgas belső embereik révén tartották a lépést. A sok rontott dobás következtében leginkább második szándékokból érkező kosarak után minimális hazai előnnyel zárult az első tíz perc (14-11).

Szögi lendületes megmozdulásokkal jelezte, hogy sérülése a múlté, ám a felek közti távolság továbbra sem nőtt. A MEAFC folyamatosan kereste a legmegfelelőbb összeállítást, ám a győriek lerázásához szükséges ötös csak nem akart „megszületni”. Mindent elmond a negyed hatékonyságáról, hogy a roppant sovány eredményt úgy érték el a csapatok, hogy a büntetőkön kívül négy, illetve öt mezőnykosarat szereztek csupán (29-23).

A fordulás utáni Miskolc sem emlékeztetett saját magára. Több kósza labdát is az egyre magabiztosabbá váló vendégek szereztek meg, így a szakasz végére a lélektanilag fontos előnyt is magukhoz ragadták. Hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy 30 játszott perc után nem volt még a házigazdának sikeres hárompontosa (40-41).

A Győr kapta el lendületesebben a hajrát. Szépen járatott támadások végén fontos triplákkal hízlalták 10 pontosra előnyüket. A három és fél negyednyi ritmustalanság után túl későn észbe kapó miskolciaknak innen már nem volt visszaút. Hiába szerzett több labdát is a MEAFC, a munka során hamar kigyűlt az öt csapathibájuk, így az ekkor jó százalékkal büntetőző győriek december végén szerzett legutóbbi sikerük után ismét győzelmet ünnepelhettek (61-69).

Folytatás csütörtökön a Budapesti Honvéd otthonában.

MEAFC – Széchenyi Egyetem Győri KC 61-69 (14-11, 15-12, 11-18, 21-28)

NB I/B Piros csoport 23. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István.

MEAFC: Orliczki M., Drahos (10/3), Cole-Brinson (18), Máté (7/3), Timkó (6). Csere: Szögi (8/3), Takács (7), Lippai (2), Béres (1), Orliczki B., Homoki, Szepesi. Edző: Walke Károly.

Győr: Puszta (13/3), Ruják (19/3), Gáll (2), Nárai (11/6), Horváth. Csere: Geiger (11/6), Domsitz (8), Gombás (5/3), Nagy. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

Walke Károly, vezetőedző: Felesleges mellé beszélni, totális kudarc a mai teljesítményünk. Hangemberek voltunk mögöttes mutatók nélkül. Nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, a hátralévő három meccsen csak extra teljesítmény jelenthet számunkra rájátszás pozíciót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…