2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Piros-fehér nyelv-öltögetés

Piros-fehér nyelv-öltögetés

Piros-fehér nyelv-öltögetésA diósgyőri futballdrukkerek manapság legkedveltebb rigmusa szövegileg valahogy úgy szól, hogy „Amíg élek én, nem érdekel más, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr!”. Ezt fogják skandálni, sokak reményei szerint akár tízezren is, a ma esedékes bajnoki mérkőzésen, ahol a várt győzelemhez a partnert a Videoton, a hátteret az új lelátórész avatása adja.

Fenti dalocska dallama egyébként egy kanadai popzenekar slágeréből (Men without Hats: Pop goes the World) ered, mint azt nemrégiben a Boon portál kiderítette, mindazonáltal a mai miskolci verzió olymértékben eltér ritmusában, hangulatában a nyolcvanas évekbeli eredetitől, hogy a plágium vádja senkiben fel sem merülhet.
Ha viszont az angol pop-dumából magyar buzdítás lett, miért nem próbálhatnánk folytatni a transzformációt további nyelvek irányába? Elvégre ha világszerte vannak Barcelona- vagy Manchester-szimpatizánsok, akkor – még ha csekély valószínűséggel is – miért ne számolhatnánk más ajkú DVTK-drukkerekkel? Ha ezt a felvetést nem is vették komolyan a dvtk.eu minapi cikkének online hozzászólói, az olvasók egy időre jópofa játékot találtak maguknak arra, hogy előbb angolra, majd oroszra, németre, franciára, végül kínaira és japánra „műferdítsék” a Diósgyőrt a kizárólagos személyes érdeklődési körbe utaló gondolatmenetet.
Íme, az inkább tréfás, ám mégiscsak némi szellemi erőfeszítésről tanúskodó próbálkozások – amelyek nyelvi helytállóságára mi magunk nem tudunk garanciát adni.
(Zárójelben a szerzők internetes beceneve, amelyen feltüntették magukat a fórumon.)

Till I breathing I dont care nothing but Diósgyőr
(asd)

while I live
i don´t care somebody else
only the diósgyőr

(simbilimbi)

As long as I live,
I don´t care,
nothing else,
but Diósgyőr
but Diósgyőr!
(Piros Pont)


Пока живу не интересует меня, только ДИОШДЁР, только ДИОШДЁР!

(AlexMC)

Soweit ich noch lebe, interessiert mich nicht anders, nur die Diósgyőr, nur die Diósgyőr
(Reds)


Bis alexius ego, nicht interessieren andernfalls, nur das Diósgyőr!

(Nick Warren)


Sont í Je vis, je ne me soucie pas quelqu´un d´autre, seulement Diósgyőr!
阿美我活着,我不在乎别人,只迪欧什捷尔!
あ み私のライブ、私は気にしない他の誰かだけディオーシュジュール!

(dvtkdvtkultra1910)

A DVTK – Videoton mérkőzése, a 2009-2010-es magyar labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének második fordulójában szombaton délután 5 órakor kezdődik (az eredeti, péntek esti időpontról elhalasztva) az Andrássy úti stadionban. A fehérvári vendégek jelenleg a tabella első helyén állnak, a felzárkózásra és szezonvégi bentmaradásra készülő hazaiak az utolsó pozícióban.

 

B.A.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…