2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Péntek vagy szombat? – a lelátó kész, a Vidi nem
Péntek vagy szombat? - a lelátó kész, a Vidi nem

Péntek vagy szombat? – a lelátó kész, a Vidi nem

Péntek vagy szombat? - a lelátó kész, a Vidi nemTévés meccset, tavaszi hazai bemutatkozást, péntek esti „varázslatot” várt a diósgyőri drukkerhad március 5-én 7 órára, immár hetek óta. Hogy a listavezető Videotont legyűrve kezdje meg a remélhetőleg a bennmaradásig vezető pontgyártást a DVTK. És hogy végre új, korszerű „naposoldali” lelátón szurkolhassanak több ezren. Jelen állás szerint az utóbbi az, ami megvalósulhat.

Mint az idén 100 éves miskolci futballklub honlapja jelenti, kész a stadion tavaly lebontott és mostanra újjáépített épületrésze: a néhai hat „bástya” helyét fedett, műanyagszékkel borított, „egyberészes” szektor vette át. A hétfőn délelőtt készült fotók és videóanyag mutatják: gyakorlatilag csak a sepregetés és hasonló utolsó simítások vannak hátra a hétvégére tervezett avatást megelőzően. Pontosabban: még néhány hatósági ellenőrzés is, köztük a sportági szövetségé; de a beruházás felelőse szerint ezektől nem kell tartani.

– Nagyjából készen vagyunk, azaz péntek estére a létesítmény teljes pompájában fogadhatja a diósgyőri közönséget – tájékoztatott Csató Ákos projektvezető a dvtk.eu honlapon. A Miber Kft. illetékese ekkor még az időpont megnevezésével nem reagálhatott a legújabban felmerült fejleményre: hogy a meccs esetleg mégsem pénteken, hanem szombaton lesz. Erről majd mindjárt külön szólunk. – Jelen pillanatban az utolsó simításokat végezzük – adta elő a szakember, mutatva maga körül munkatársai aktuális tevékenységét: sepregetés, a munkaterületek rendbetételének elkezdése, vagy olyan apróságok vannak még hátra az előttünk álló napokban, mint például a műanyag üléseket rögzítő csavarok fedését szolgáló apró elemek beragasztása. Úgyhogy aki majdan az ülésén netán ilyen kis „nyitható ablakot” találna, ne keressen alatta titkos USB-portot, ajándék MP3-as felvételekkel; csak fémalkatrészt rejt.

Tehát, ami szintén bejárta hétfőn a sajtót, s a klubhonlapon is megerősítették: az aktuális rivális vezetése – ifjúsági korú játékosai válogatottbéli szereplésére és, úgymond, késői visszaérkezésére hivatkozva – a találkozó egy nappal való elhalasztását kérte. Kérte?, vagy javasolta az MLSZ-nek. Esetleg: jelentette be. Az internetes kommentelők ugyanis emlékeztetnek: a minap lemondott elnök nélküli testületet jelenleg éppen székesfehérvári kapcsolódású funkcionárius irányítja… És arra többen arra is emlékezni vélnek: nemrég, amikor még a DVTK kérte a derbi szombatra tételét, hivatkozva a centenáriumi ünneplésre, a lelátóavatásra -, nevezett ellenfél volt, aki nem ment ebbe bele. A pénteki dátumot egyébként a tévéközvetítés diktálta volna, állítólag időközben a Duna televízióban már be is mondták, hogy nem Miskolcról, hanem Szombathelyről mutatnak futballt március 5-én… holott a Videoton „kérése” még le sincs tárgyalva szövetségileg.

A hazai drukkerek bosszankodnak, mondván, a miskolci klubnak le kell „feküdnie” a nagyobb nevű egyesület akarata előtt, de azért is, mert sokan – a tavaszi bajnoki idénynyitóra akár tízezer embert is várnak a vérmesebbek – munkahelyi műszakcserékre, időzített hazautazásokra és effélékre kényszerültek az eredeti pénteki időpont miatt; aminek most fuccs.

De jó hírrel kezdtük, térjünk is vissza hozzá: több ezer szimpatizáns a korábbiakhoz képest merőben megváltozott, méghozzá örvendetesen kedvezőbb körülmények között biztathatja majd kedvenceit. Mindazok, akik a teljesen megújult, újjáépített lelátórészre váltanak jegyet, illetve bérletet. Vajon ezt az építményt is „napos oldalnak” fogjuk hívni, mint a régi betonkaréjt? Hamar kiderül, mint ahogy az is, a durva kőlépcsőkön üldögéléshez évtizedek alatt hozzászokott tömeg miként és mikorra barátkozik meg a szép tágasan elhelyezett műanyagszékekkel.

Utaljunk azért még vissza a DVTK elmúlt hétvégéjére is. Mint ismeretes, a nagy tavaszi menetelésre készülő gárda, a januári holtidényben érkezett vezetőedzővel és szinte teljesen átalakult keretével többé-kevésbé megnyugtató módon helyt állt a múlt pénteki debreceni mérkőzésen. Ám mégiscsak pont nélkül, vesztesen kellett hazautaznia. Ráadásul ez eggyel lejjebb csúszást jelentett a tabellán: a Diósgyőr immár az utolsó. Hanem a szurkolók zömmel elégedettek, formálódó, az őszinél erősebbnek tűnő csapatot láttak játszani, amely nagyobb reményekre ad okot. És egy kiválóan védő kapust is felfedezhettek maguknak: az e poszton tavaly nyár óta gondokkal küzdő DVTK lehet, hogy megtalálta emberét, a litván Mindaugas Malinauskas személyében, akit a legtöbben a debreceni derbi legjobbjának láttak. Vele egyébként a dvtk.eu-n hamarosan interjút olvashatunk.

 

B.A.

A cikk végén jelzett interjú közben elkészült és olvasható:

„Idővel egyre jobbak leszünk” 
http://dvtk.eu/hirek/-quot-idovel-egyre-jobbak-leszunk-quot-/1836/

***

Keddre eldőlt, valóban egy nappal később rendezik a DVTK – Videoton találkozót, péntek este 7 helyett szombaton délután 5-től.

(A klubhonlap szurkolói fórumán megy is már az online szentségelés…)

/szerk/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek