2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Pátrovics bronzérem Bécsből

Rendhagyó Masters Európa Kupát rendeztek a hétvégén Ausztriában.

A versenyt egy új bécsi bevásárló központ nyitásaként, mint kísérőprogramot rendezték meg. A cél egyértelmű volt: a sportág megismertetése és népszerűsítése. A kupán több mint 90 férfi és 16 női versenyző állt dobogóra, köztük a magyar team tagjaként a barcikai Pátrovics Géza is.
– A verseny különleges helyszínen és kissé rendhagyó körülmények között zajlott, így az eredményszámítás sem a szokványos volt – mondta hazaérkezése után a tizenötszörös Masters Európa-és tizenegyszeres Világbajnok.
– Jómagam hat sikeres gyakorlatot csináltam, szakításban 74, lökésben pedig 95 kg-ot teljesítettem. Örömteli, hogy ezzel megjavítottam saját tavalyi összetett eredményemet, egészen pontosan egy kilogrammal, ami jó előjel a 8 hét múlva kezdődő világbajnokságra. A kupán az 55-59 kg-os kategóriában indultam, de miután az eredményeket a Sinclair-Malone-Meltzer korszorzó pontok alapján számították ki, így bronzérmes lettem – mondta Pátrovics Géza.
Kazincbarcika büszkesége legközelebb szeptember 15-22. között Ukrajnában lép dobogóra és Lviv-ben gyűjtheti be 12. VB címét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek