2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nádas Tamás kalocsaiban

Kalocsai mintás overallt kapott Nádas Tamás Európa-bajnoki aranyérmes, négyszeres magyar bajnok műrepülő-pilóta. A különleges felszerelést Török Ferenc, Kalocsa város polgármestere adta át a pilótának, aki helikopterrel érkezett a hétfői budapesti sajtótájékoztató helyszínére.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a ruhaátadás aktualitását az adja, hogy az idei műrepülő-világbajnokság csütörtökön kezdődik Nyíregyházán. Török Ferenc elmondta, hogy Kalocsán és környékén sok rendezvény tartott már bemutatót Nádas Tamás. A polgármester úgy érzi, ha Jenson Button Forma-1-es pilótának kalocsai mintás overallal és külön ajándékokkal kedveskedhettek, akkor természetes, hogy egy magyar sportoló mellé állnak. Nádas Tamásnak nemcsak a ruháján, hanem a gépén is kalocsai minta látható, ezzel szinte a város nagykövete lesz.
Font Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy két-három éve a nemzetközi divatbemutatókon is megjelentek a magyar motívumok. „Akkor még csak a földön járt a kalocsai minta, most fölvisszük az égbe” – mondta a politikus, aki nagy ötletnek tartja a motívum, és ezáltal Kalocsa népszerűsítését, valamint a magyar kultúra, a kézműves hagyományok és az egész világot megmozgató sport összekapcsolását.
Nádas Tamás azt mondta, hogy Kalocsa és az ország egyik jelképét magán viselve úgy érzi: a magányos sportágban még sincs egyedül, hiszen nemcsak egy város, hanem egy ország szurkol neki. A 2009-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, 2010-ben pedig a világ első tíz pilótája közé került Nádas Tamás az MTI kérdésére elmondta, hogy az elmúlt négy év eredményeit tekintve a világ élvonalában van. Ha sikerül hoznia a formáját, s nem hibázik, jó eredményt érhet el.
„Közel száz indulónál az első húsz közé kerülni már szép eredmény, persze a cél a dobogó.” – tette hozzá.
Az augusztus 4-ig tartó műrepülő-világbajnokságon Nádas Tamás mellett Keserű Béla, Kovács Gergely és Ábrányi Tamás képviseli a magyar színeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek