2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Összesített 5. helyezés a Szlovák Bajnokság 2. fordulóján

Összesített 5. helyezés a Szlovák Bajnokság 2. fordulóján

Visoke Mytóban került megrendezésre a Szlovák Bajnokság második fordulója, melyet a Morva Kupával összevonva rendeztek meg. Hercsik Vince a melegítő edzéseken változó teljesítményt nyújtott, igazán kiemelkedő kört nem tudott teljesíteni. Az időmérő edzésen aztán villantott a 12 éves pilóta és több kiváló időt is produkált, végül viszont meg kellett elégednie a hatodik rajtpozícióval. „Nagyon érdekes volt az időmérő, hiszen több olyan versenyző is befurakodott a legjobb ötbe, akikre kevésbé számítottunk. Akik általában a mezőny elején szoktak végezni, most csak a legjobb tíz második felében tudott zárni” – fogalmazott Vince.

Az első futamnak tehát a hatodik helyről vágott neki a Kálmán Motorsport versenyzője, és rögtön a rajt után balszerencsés helyzetbe keveredett. Próbált az első kanyar előtt a belső ívre húzni, de egy ellenfele nekiment és felugratott gokartja hűtőjére, ami meg is sérült. A fiatal pilóta még tovább tudott menni, de később kiderült, hogy szivárog versenygépéből a hűtővíz. Később próbálta megelőzni egy vetélytársát, akit egy kicsit meg is lökött, és aki ennek köszönhetően keresztbe is fordult előtte. Vincét is meglökték hátulról, így nekihajtott az előtte keresztbeálló pilótatársába, majd kisodródott a nedves fűre. Először egyedül próbálta meg visszatolni gokartját az aszfaltcsíkra, de egy versenybíró a segítségére sietett és sikerült újra versenybe szállnia, az élmezőny viszont több mint fél körös előnyre tett már szert.

Néhány ellenfelét még így is meg tudta előzni, de már csak a 16. helyre tudta behozni versenygépét. Ez egyben azt is jelentette, hogy ebből a pozícióból kellett nekivágnia a második futamnak. Ezen a verseny már kicsit szerencsésebben alakult Vince számára, bár a rajtnál itt is meglökték őt. Mivel a futam előtt esett az eső, sokan nem tudták eldönteni, hogy nedves, vagy száraz pályára alkalmas abroncsot használjanak, Vince és csapata végül a slick gumik mellett döntöttek. Ennek is köszönhetően sikerült egyre feljebb kapaszkodnia a mezőnyben. Néhányan a rossz gumiválasztásnak köszönhetően kicsúsztak előle, másokat megelőzött és végül a 8. helyen zárt.

Az utolsó, harmadik versenyen tehát a nyolcadik helyről indulhatott Hercsik Vince, és bár saját bevallása szerint sokkal nehezebb körülmények között kellett versenyezni, mint Dunaszerdahelyen, mégis sikerült három helyet hoznia, amivel végük az ötödik helyen sikerült befejeznie a futamot. Ez egyben azt is jelentette, hogy az összesített táblázaton is az ötödik helyen végzett a fiatal pilóta a Szlovák Bajnokság 2. fordulóján.

(Forrás: HPO)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek