2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Országos bajnok a Miskolci Sportiskola újonc fiú váltója

Országos bajnok a Miskolci Sportiskola újonc fiú váltója

Június első hétvégéjén Zalaegerszegen versenyeztek a Miskolci Sportiskola atlétái, akik két jelentős erőpróbán is kimagasló sikereket értek el, közülük is a legnagyobb: az újonc fiú váltó országos bajnok lett.
Szombaton Magyarország Vidékbajnokságát, egyben a Zalaszám Kupát rendezték meg. A Miskolci Sportiskola indulói közül a Tigyi József által felkészített  Bacsa Fanni 100 m gáton szezonbéli legjobb idejével győzött a junior lányok között, míg Tóth Anna szintén 100 m gáton végzett az első helyen, az ifjúsági korosztályban. A serdülő leány 80 m gát versenyszámban Majkut Gergely tanítványai közül Gál Nikolett állhatott fel a dobogóra, míg ugyanitt Fülöp Alexa negyedik lett.

Vasárnap a Váltófutó Országos Bajnoksággal folytatódtak a küzdelmek. Itt négy csapattal volt érdekelt a Miskolci Sportiskola. Az újonc leányok 4×100 m-en vetélkedtek. Majkut Gergely tanítványai remekül sikerült váltásokkal az előkelő második helyezést érdemelték ki.

Az újonc fiúk már hosszabb távon, 600 m-en vetélkedtek és óriási küzdelemben megnyerték a bajnokságot, melyhez mind a négy csapattagnak egyéni csúcsra volt szüksége. A szoros küzdelmet mutatja, hogy az első három csapat mindössze 2 (!) másodpercen belül ért célba.

A serdülő 4×800 m-es fiú váltó, sérülések miatt inkább a tisztes helytállás tervével, mint győzelmi reményekkel indult. A helytállást messzemenőkig sikerült is teljesíteni, az 5. helyen végeztek.

A serdülő 4×800-as lány váltó, Majkut Gergely többpróbázó tanítványai: végül az előkelő 4. helyen értek célba a nagyon erős mezőnyben.

Eredmények
Magyarország Vidékbajnoksága, Zalaszám Kupa
Junior kcs., leányok, 100 m gát: 1. Bacsa Fanni (Miskolci Sportiskola) 14,34 mp
Ifjúsági kcs., leányok, 100 m gát: Tóth Anna (Miskolci Sportiskola) 14,09
Serdülő kcs., leány, 80 m gát: 3. Gál Nikolett (Miskolci Sportiskola) 12,56, 4. Fülöp Alexa (Miskolci Sportiskola) 12,61
Váltófutó Országos Bajnokság
Serdülő fiúk, 4×800 m: 5. Miskolci Sportiskola (Csoma Dávid, Virág László, Czinege Dávid és Szépvölgyi Bálint) 9:26,68
Serdülő leányok, 4×800 m: 4. Miskolci Sportiskola (Fülöp Alexa, Gál Nikoletta, Rőczei Gréta, Kucsma Kinga) 10:48,62
Újonc fiúk, 4×600 m: 1. Miskolci Sportiskola (Nagy Dániel, Molnár Ábel, Takács Bence, Késely Péter, edzők: Antalné Máriássi Erika, Soós Istvánné, Majkut Gergely, Zámbori Athos Zoltán) 7:00:17
Újonc leányok, 4×100 m: 2. Miskolci Sportiskola (Kiss Luca Orsolya, Lalik Petra, Lukács Zorka, Illés Borka) 52,57 mp.

Fotó:

Első sor: Takács Bence (jobbról), Nagy Dániel, Késely Péter és  Molnár Ábel. Hátsó sor: Zámbori Athos Zoltán (jobbról) és Majkut Gergely.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum