2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Gondolatok a magyar irodalomból – textilek, textúrák

Gondolatok a magyar irodalomból – textilek, textúrák

Miskolcra érkezett az a nemzetközi vándorkiállítás, ami paverpol munkákba fogalmaz a magyar irodalommal kapcsolatos gondolatokat. A tárlat június 7-től látható a József Attila Könyvtárban.

Az ötlet, a tematikus paverpolkiállítás rendezése 2018-ban, a Semmelweis-év kapcsán született meg itt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – és 7-8 helyszínes vándorkiállítássá nőtte ki magát. Ezután már nem volt kétséges a folytatás, és ez év február végén meg is nyílt a fővárosi Újpesti Könyvtárban a Gondolatok a magyar irodalomból – textilek, tex-túrák című tárlat.
Számos, a határainkon túl élő magyart is megihletett a feladat: készítsen a magyar irodalomhoz kötődő művet, legyen a vezérgondolat egy szerző, egy mű… Így Ausztria, Németország, Szlovákia és Szerbia is képviselteti magát a nemzetközivé bővült kiállításon.
Most a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár József Attila Könyvtárába érkezett az 50-60 darabos, 3D-s „irodalmi gyűjtemény”. A tárlatot június 7-én, pénteken délután 2 órakor Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg. A műsorban Bányay Melinda énekművész, Bodnár Balázs gitárművész, Bari Gábor költő működik közre. A kiállított műveket a paverpol kelet-európai és ausztriai képviselője, Katonáné Tóth Judit mutatja be. A személyesen is megjelenő alkotók, ahogy minden megnyitón, textilszobraikkal, egyéb kisplasztikákkal is meglepik a közönséget.
A június 21-ig látható kiállítás ideje alatt annak művészeti vezetője, Szegedi Miklósné vezetésével egynapos workshop keretében is megismerkedhetnek az érdeklődők az új technikával, a kreatív újrahasznosítás jegyében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek