2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Ob-nyitány Kaszó-pusztán

A TVK-Mali TK huszonhárom sportolója hétvégén, Kaszó-pusztán, duatlonban kezdheti meg az országos bajnoki érmek idei gyűjtögetését.

Az utóbbi években jól megszokott menetrend szerint, a kaszói ob előtti héten felköltöztünk  Bükkszentkeresztre, ahová Tiszaújvárosból kerékpárral érkeztünk – tudtuk meg Lehmann Tibor elnök-vezetődzőtől. – Április 13-18. között mintegy ötven versenyzővel, a teljes edzői stábbal gyakoroltunk  a „hegyen”, mely szakmailag és anyagi szempontból egyaránt előnyös számunkra, ráadásul csapat-összetartó szerepe is jelentős. A speciális kerékpáros és futó tréningek mellett három nap  felkerestük a diósgyőri uszodát is, ebből adódóan 40 km plusz kerékpározással egészült ki a napi penzum. A legkisebbek sokat túráztak a környező erdei utakon, mely remek állóképességi terhelést jelentett nekik. A vasárnapi duatlon országos bajnokságra 23 versenyzővel utazunk el. Az ifjúsági leányok közül egyéniben Putnóczki Dorka, valamint a Szegedi Sárával, Molnár Sárával és Jakab Ilkával alkotott csapat, az ifi fiúknál Csongor fiam, valamint Fróna Ákossal és Orosz Gergővel alkotott csapatuk, a junior fiúknál Bence fiam és Dévay Márk, továbbá a Tóth Róberttel és Tóth Mátéval kiegészülő csapat egyaránt éremesélyes. Sok év után ismét van olyan gyermek leány együttesünk, mely odaérhet a dobogó valamelyik fokára. A felnőtteknél a 2013-as bajnok, tavaly ezüstérmes Balogh Bence, valamint a középtávon jeleskedő élversenyzőnk, Hankó Dávid alkothat maradandót. Nem beszéltem még a junior lányoknál érdekelt Zelovics Dóráról, aki múlt hétvégén, a spanyolországi Melilla városában megrendezett felnőtt triatlon Európa-kupán szerepelt, mely az augusztusi, bakui I. Európia Olimpiai Játékokra kvalifikált. Sajnos Dórinak egy defekt miatt el kellett búcsúznia a nagy lehetőségtől, a bakui indulástól, melyre óriási esélye volt. A Kaszón kiharcolt éremmel némi gyógyírt lelhet erre a balszerencsére.

Fotó:A Bükk-hegységben elvégzett kerékpáros edzések is sokat jelentettek az ob-felkészülésben.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek