2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A rossz szájízt félretéve támadnak

Solid Racing Team – 21. Steelvent Miskolc Rallye
Merencsics Árpád – Kapcsos Tamás, Suzuki Swift GTi


A tavaly előtti rossz emlékeket feledve, a sikeres célba érkezésre törekszik a 21. Steelvent Miskolc Rallyen Merencsics Árpád. Az egri szezonnyitón sérült váltón már elvégezte a szükséges revíziót, így a Suzuki Swift GTi versenygépe harcra készen várja a Historic Bajnokság második fordulóját. A Solid Racing Team nagyatádi pilótájának ismét Kapcsos Tamás fog segédkezni.

Merencsics Árpád: Eddigi pályafutásom egyik legrosszabb emléke pont a Miskolc Rallyehoz kapcsolódik, tavaly előtt ugyanis kizártak minket a versenyzésből. Az itteni pályák viszont azok közé tartoznak, amelyek a legnagyobb élményt tudják nyújtani a pilótáknak. A rossz szájízt félretéve tehát ugyanolyan elánnal készülünk a második bajnoki fordulóra, mint bármelyik éles bevetésre.
Az egri futamon sérült váltót revízióztuk, szerdán így harcra készen utazunk már Miskolcra. Nem csak a műszaki állapot felmérése, de a kijelölt új pályák miatt is érdeklődéssel várom a hétvégi versenyt. Idő hiányában azonban nem nagyon tudok belső kamerás felvételeket nézegetni ezekről a szakaszokról, csak a pályabejárás során szerzett tapasztalatokra és az itinerre tudunk majd alapozni. Biztos vagyok benne, hogy Tomival most még gördülékenyebb lesz a munka, ami idővel meg is hozza majd a gyümölcsét.
Cél a cél, de a nevezési listát elnézve esélyesek lehetünk a kategória dobogós helyezéseink valamelyikére is. A puding próbája azonban az evés – konkrétan majd csak az első egy-két gyorsasági után fogjuk tudni belőni, mire is elég a teljesítményünk a mezőnyben. Annak viszont nagyon örülök, hogy ilyen sokan neveztek a kategóriánkban, így biztosan izgalmas csaták várhatóak a hétvégén a jobbnál jobb helyezésekért.

Kapcsos Tamás: Abszolút újak lesznek számomra a Miskolc Rallye kijelölt szakaszai, de úgy gondolom, nem is lehet ezekből nagyon előre készülni. Minden a helyszínen fog eldőlni, hogy a pályabejárás alkalmával mennyire tudunk pontos itinert felírni. Bízom benne, hogy most semmi egészségügyi probléma nem fog hátráltatni engem, bennünket a munkában. Az Eger Rallye előtt már egy jó adagnyi feszültséggel a gyomromban jöttem el otthonról, s emiatt adódhattak a fennakadások, de azt hiszem, a debütálás miatti stresszt mostanra sikerült leküzdenem.
Az elsődleges célunk a verseny hiba nélküli teljesítése lenne, s – az egri statisztikánkat alapul véve – erre úgy gondolom minden esélyünk meg is van, hiszen amellett, hogy az autót is újra formába hozták Árpiék, a mostani verseny csak egynapos lesz. Ha pedig ez megvan, akkor az előkelő kategória- és csoportbeli helyezés is a zsebünkben lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…