2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Nyugodj békében, Marci!

Mély megdöbbenéssel értesültünk a hírről, hogy hosszan tartó súlyos betegséget követően csütörtökön hajnalban, 32 éves korában elhuny Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus.

A labdarúgónál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt.

Fülöp 2014 februárjában nyilatkozott betegségéről: „Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is. Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban.”

Hosszan tartó betegséget követően csütörtök hajnalban végül alulmaradt a küzdelemben. Fülöp Márton 32 éves korában távozott az élők sorából.

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte labdarúgó-pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

Kölcsönjátékosként játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél és a Manchester Citynél is, 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt, majd a West Bromwich és az Aszterasz Tripolisz követte.

A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált, a címeres mezt 24 alkalommal húzhatta magára.

Forrás: Nemzeti Sport

A DVTK család tagjai osztoznak Fülöp Márton családjának és barátainak fájdalmában!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek