2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Fejlesztettek a miskolci Bosch kéziszerszámgyárban

(MTI) – A Robert Bosch Power Tool Kft.-nél befejeződött a 2,2 milliárd forintos beruházás, amelynek célja elektromos kéziszerszámok fejlesztése volt a Bosch miskolci gyárában – jelentették be csütörtökön Miskolcon. Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője köszöntőjében azt mondta, a Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseiknek. Ebben a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. is nagy szerepet vállal, ugyanis ez a társaság Európa legnagyobb kéziszerszámgyára.     Rákossy Balázs hangsúlyozta: a kormány azt szeretné elérni, hogy a térség egyik ipari termelési centrumává váljon Magyarország, és az országon belül Miskolc kifejezetten alkalmas befektetésre, beruházásra.
A Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára megjegyezte: a kormány gazdaságpolitikájának két fő stratégiai célja a munkahelyteremtés és Magyarország újraiparosítása. Mint rámutatott, az ipar GDP-arányos hozzájárulását szeretnék az eddigi 20-22 százalékról több mint 30 százalék fölé emelni.     Az innovációs program részeként a beruházást az Európai Unió és a magyar állam is támogatta összesen 1 milliárd forinttal, ebből 150 millió volt a magyar állam része.     Javier González Pareja ismertetése szerint a projekt több termékcsoportot érintett, egyebek mellett a festékszóró családot, a forgó fafelület megmunkálókat, a multifunkciós akkumulátoros kéziszerszámokat, az ütvefúrókat és a csiszolókat. A program részeként fejlesztették a nagyobb kapacitású szerszámgépeknél használt akkumulátorokat, és ehhez létrehoztak egy speciális mérőlabort is.     A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon.
Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett.
A 2014-es üzleti évben az országban 9 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 183 milliárd forint volt.
A magyarországi Bosch csoport 2015. április 1-jén 10 500 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…